Podzimní zpěvánky v knihovně

Ve slunečné podzimní středeční dopoledne dne 10. 10. 2012 do knihovny opět přišly děti a maminky z blanenskéhoklubu Ratolest na další pokračování projektu „ ZPĚVÁNKY PRO DĚTI A MAMINKY“ s příznačným názvem „PODZIMNÍ ZPĚVÁNKY“.

Jako tradičně všechny děti spolu s maminkami přivítal maskot pořadu skřítek Ratolesťák, kterého si již dříve děti samy vyrobily.

Celým rokem nás provází kniha autorky Jiřiny Rákosníkové s názvem „Hrajeme si u maminky“ s ilustracemi Jana Kudláčka. Součástí knihy je také CD souboru Hradišťan.

Úvodní slova patřila tématu podzimu, s dětmi jsme si připomněli, co všechno je možné na podzim v přírodě vidět, najít, sbírat a z přírodních surovin poté vytvořit různé obrázky, koláže, zvířátka.

Následovaly básničky a říkadla, vztahující se k barevnému období podzimu a poté se již děti zaposlouchaly do nového CD, které celé provází mluveným slovem a zpěvem Klára Doležalová, s názvem „Říkadla a písničky pro nejmenší dětičky“.

Všechny děti se postupně zapojily do zpěvu písniček a mezi jednotlivými skladbami se seznámily s jednoduchými hudebními nástroji, které si také v praxi vyzkoušely.

Z hudebního oddělení se tak ozýval cinkot trianglu, malých i větších činelů, také zvuk několika druhů bubínků, zvuk rumba koulí a cinkot rolniček.

Oblíbený skřítek Ratolesťák na děti celou dobu dohlížel a není divu, že i on si s dětmi pobrukoval a rytmicky do tonů hudby si spolu s dětmi také zatancoval.

Maminky se seznámily s novými CD pro děti, jako např.: Dráče Bůby; Babiččiny pohádky I., II.; Michal David – Bejby disko party I., II.; Pohádky (vypráví Karel Hőger);

Komlet Medvídka Pú; Pohádky o mašinkách; CD s názvem Jaro, léto, podzim, zima – povídání pro děti; Báje a pohádky z Afriky a Asie a další.

Za to, že děti dobře odpovídaly na otázky, týkající se podzimu, a za to, že jim tak dobře šla hra na hudební nástroje a pohybová rytmika, dostaly na závěr pořadu sladkou odměnu.

Atmosféru pořadu přibližují fotografie.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments