Závody kočárků a prezentace knihovny…

Že to nejde k sobě? Naopak! Nejen knihovníci ví, jak je důležité zaměřit se zejména na práci s dětským (byť potenciálním) čtenářem. A kde jsme jich mohli najít na jednom místě víc, než v neděli 13. dubna 2014 na náměstí Republiky v Blansku?

Hojný počet účastníků s kočárky se shromáždil zároveň v několika městech České republiky. Městskou knihovnu Blansko oslovilo organizující blanenské mateřské centrum Veselý Paleček s nabídkou možnosti zmíněné prezentace. A to my zase rádi… Takže v neděli nastoupily dvě pracovnice knihovny a slečna praktikantka a jaly se oslovovat děti, resp. jejich rodiče. A na co že jsme se to ptaly? No přece na to, jestli s dětmi navštěvují městskou knihovnu. Velmi potěšující byly odpovědi kladné (a že jich bylo!). Ti, kteří dosud do knihovny nechodí, si mohli vzít domů přihlášku a tuto vyplněnou přinést do dětského oddělení knihovny.

K tomu jsme dětem rozdaly balónky s logem knihovny a záložky do knihy. Ti starší si mohli za splnění jednoduchých úkolů navíc odnést i krásné praktické pastelky.

Náměstí se (Díky nám! A taky díky balónkům!) brzy zelenalo a my v knihovně už se těšíme na ty z vás, kteří jste sem doposud cestu nenašli.

Nezapomeňte, že „Čteme dětem 20 minut denně – každý den!“ (pozn.: motto projektu Celé Česko čte dětem).

V knihovně jsou pro děti připraveny knihy s různorodou tematikou, samozřejmostí jsou leporela pro nejmenší. Tak se stavte!

Závody kočárků Závody kočárků Závody kočárků

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments