Budou knihy levnější?

23. duben je Světovým dnem knihy a autorských práv. Na tento den připravil Svaz českých knihkupců a nakladatelů ve spolupráci s distributory a prodejními řetězci celostátní akci „Jeden den knih bez DPH“.

Cílem akce je prosazení zákona na snížení DPH a převedení knih do nově vytvořené, snížené sazby DPH.

Česká republika patří nejen v rámci EU, ale také celosvětově, mezi země s nejvyšší DPH na knihy. Vysoké zdanění bohužel nepřineslo do státní pokladny tolik peněz, kolik se původně předpokládalo a může vést k úpadku knižního trhu a následně také ke klesající čtenářské a informační gramotnosti.

Snahou organizátorů akce je oslovit a získat na svoji stranu politické činitele, média i širokou veřejnost a otevřít debatu na téma poslání knih a čtení v současném světě.

Pokud si také myslíte, že si knihy zaslouží nižší DPH, zapojte se do kampaně KNIHY BEZ DPH a nakupte 23. 4. 2014 v knihkupectví knihy se slevou 15%.

Městská knihovna Blansko se také připojuje k propagaci a v průběhu kampaně si můžete u nás vyzvednout některé propagační materiály (např. leták s deseti body – zdůvodnění, proč si knihy nižší DPH zaslouží, tašku s páskovým uchem a potiskem kampaně, záložku do knihy).

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments