Čteme dětem každý den… A třeba i v parku!

Minulý měsíc se Městská knihovna Blansko připojila k celonárodní akci v rámci Světového dne poezie. Jistě si vzpomenete na jeden ze stromů na náměstí Svobody v Blansku, který jsme ozdobili poezií z několika ročníků Svatovalentýnské soutěže. A nejen jimi, sáhli jsme i po klasicích, jakými jsou Vrchlický, Neruda, Skácel, stejně jako třeba Žáček či Plíhal.

Kromě pozitivních a pochvalných ohlasů jsme dostali také tip, resp. požadavek na příští akci – a sice byl velký zájem o poezii pro děti. A protože my v knihovně se toho nebojíme a jsme pro každou „špatnost“, rozhodli jsme se akci zopakovat a udělat další, podobně zaměřenou výzdobu.

Již brzy se můžete těšit na „parkové básničky“, tentokrát ale pro výše zmíněné děti. O přesném datu a místě budete včas informováni. Hlídejte si naše webové stránky, ať vám informace (tato ani žádná jiná) neunikne!

Tak tedy, dle našeho motta: Čtete dětem? Čtěte dětem! A nechte se při čtení vyfotit a zase nám něco pošlete, ať z vás máme pořádnou radost!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pokorná Květa
Pokorná Květa
9 let před

Velmi dobrý nápad,…
I ty nejmenší děti můžou číst. Jak ?Jednoduchá odpověď:“pomocí obrázků,tvořit jenoduché věty a děj.Já tomu říkám -čtení přes ruku/ s maminkou,babičkou,tátou,…/,tvořit říkanky atd.Uvedu příklad:
Tučňáci k nám přišli pěšky,..
Proč?
Vždyť nemají koloběžky,…
Za nápad děkuje Květa Pokorná