Gymnazisté přiblížili „Velkou válku“

Ve středu 12. listopadu 2014, přesně pouhý den po 100. výročí oficiálního ukončení 1. světové války, vystoupili v Městské knihovně Blansko studenti Gymnázia Blansko, aby společně se svými profesory představili veřejnosti výsledky projektu Sur les traces des Légionnaires Tchèques aneb Cesta v prostoru a čase, který věnovali zejména osudům blanenských příslušníků Československých legií ve Francii Eduarda Stloukala a Vojtěcha Říhy.

Příjemným překvapením bylo pro všechny zúčastněné neočekávané vystoupení dcery Vojtěcha Říhy paní Štěrbáčkové, která přes svůj seniorský věk velmi kultivovaně promluvila o svém otci i o odkazu boje za svobodu a Československou republiku hlavně pro mladou generaci.

Atmosféru podvečera zachycují fotografie Ladislava Krále.

Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně Projekt blanenských gymnazistů v knihovně

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments