Prožili jsme DEN PRO DĚTSKOU KNIHU 2014

Městská knihovna Blansko se letos opětovně, stejně jako asi 150 dalších knihoven v České republice, zapojila do celostátní akce DEN PRO DĚTSKOU KNIHU. Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky ji každoročně pořádá jako hold dětskému čtenářství.

Na sobotní dopoledne před první adventní nedělí, 29. listopadu 2014, jsme do knihovny pozvali rodiče s dětmi na tvořivou dílnu, vystoupení dramatického kroužku a prodej dětských knih.

Vždyť právě v tomto období je dobré myslet na knížku jako dárek. V období dlouhých večerů se nabízí strávit s dětmi nezapomenutelné chvíle společným předčítáním.

Při vystoupení dětí ze Základní školy T. G. Masaryka Blansko se dětské oddělení zaplnilo do posledního místečka. Celé rodiny se potěšily při scénkách a písničkách, které děti předvedly s opravdovou chutí. Žákům z dramatického kroužku a zejména paní učitelce Mgr. Ivaně Kunderové právem patří díky za radost, kterou nám tím přinesli.

Ke čtení jsme motivovali chlapce i děvčata také při vyhlášení vítězky čtenářské soutěže, která probíhala v dětském oddělení blanenské knihovny během letošního roku. Soutěž se jmenuje „Lovci perel“ a její vítězkou se stala Monika Štěpánková, která prokázala správnými odpověďmi přečtení 19 vybraných „perlorodek“ (knih).  A tak si zasloužila sladkou odměnu v podobě dortu.

Paní učitelka Milena Musilová zase naučila malé i velké zájemce vyrobit si vánoční dekorace, které budou zdobit nejednu domácnost.

Návštěvníci si také mohli odnést některou z knih a brožurek, které byly připraveny k prodeji.

Příjemnou atmosféru zachycují fotografie z archivu knihovny.

Drahoslava Křivánková a Miroslava Libichová, Městská knihovna Blansko

Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014 Den pro DK 2014

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dětské oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments