Aktuální nabídka periodik v Městské knihovně Blansko

Studovna a čítárnaČást fondu Městské knihovny Blansko, která je velmi často vyhledávána, je fond periodik – tedy denní tisk a časopisy. Tyto se nacházejí v oddělení studovna a čítárna a cizojazyčné oddělení a také v oddělení pro děti a mládež, resp. v hudebním oddělení. V roce 2015 jsme pro čtenáře nabídku titulů rozšířili. Co si tedy můžete nově vypůjčit?

Deník Sport – vychází již od roku 1953. Je jediný celostátní titul zaměřený na aktuální sportovní dění a sportovní životní styl. Každý den jsou součástí deníku tematické sportovní přílohy a přílohy pro aktivní sportování a sportovce.

Rybářství – český rybářský časopis s nejdelší tradicí, vychází již od roku 1897. Obsahem časopisu jsou články, reportáže a inzerce o muškaření, přívlači, plavané, položené i mořském rybolovu. Nechybí informace o dění v organizačních složkách ČRS, o životě a chovu ryb, problematika práva a rybářství, stránka pro mládež atd.

Esquire – časopis pro muže, který už ví, co chce. Klišé? Nikoliv. Měsíčník Esquire je nepostradatelným průvodcem moderního muže světem kariéry, módy, techniky, sportu a v neposlední řadě světem ženského myšlení a vztahů. Esquire vyniká kombinací kvalitní žurnalistiky, významnými celebritami na obálce i fotografiemi krásných žen. Jeden ze světově nejznámějších a nejoblíbenějších pánských měsíčníků.

Harper´s Bazaar – nejstarší módní časopis na světě. Jeho cílem je nastolit tolik očekávanou éru elegance –  v módě, umění, životním stylu a celém pohledu na svět očima moderní ženy.

InStyle –  naleznete zde články o módě, kosmetice, interiérovém designu a bydlení, stylovém stolování a cestování. Módní trendy představuje výhradně na celebritách, které mají (na rozdíl od „dokonalých“ modelek) podobné typy postav jako čtenářky, a je proto přitažlivý pro ženy všech věkových skupin.

Playboy – je plný zajímavých informací z oblasti módy, luxusního zboží, sportu, cestování, také obsahuje informace o automobilech a nejnovějších technických vymoženostech.  Mezi pravidelné rubriky patří interview, auto snů, dobrodružství, úspěch, životní styl, cestování, krásné ženy, móda a mnohé další.

Venkov a styl – je jediný časopis na českém trhu, který se věnuje nejkrásnějším stránkám českého venkova opravdu ve velkém stylu. Jeho obsah zachycuje život na vesnici ze všech aspektů – od bydlení, zahrady a tipů na cestování přes chov domácích zvířat, tradiční řemesla, dětské hry až po recepty z regionálních surovin.

Argumenty i fakty –  jistě potěší nejen studenty, ale také ostatní milovníky ruského jazyka. Jedná se o sociálně politický týdeník, který vstoupil do Guinessovy knihy rekordů jako noviny s největší čteností v dějinách lidstva.

Kromě výše vyjmenovaných novinek se mohou čtenáři těšit na již tradiční nabídku, která zahrnuje:

100+1 zahraničních zajímavostí, II. Světová válka, 21. století, Apetit, Děti a My, Burda, Cinema, Computer, Cosmopolitan, D-test, Digi Foto, Ekonom, Elle, Enigma, Epocha, Euro, Fakta a svědectví, Flóra na zahradě/Florista, History revue, Chatař a chalupář, Instinkt, Koktejl, Květy, Letectví a kosmonautika, Lidé a země, Maminka, Marianne, Meduňka, Military revue, Moje psychologie, Můj dům, Náš útulný byt, Naše krásná zahrada, National geographic, Patchwork, Pěkné bydlení, Praktická žena, Psychologie dnes, Receptář, Reflex, Respekt, Revue 50+, Rodiče, Sandra, Stereo a video, Story, Svět motorů, Svět ženy, Tina, Týden, Válka revue, Vlasta, Xantypa, Zahrádkář, Zdraví, Žena a život, Živa, Živá historie.

Z cizojazyčných titulů nabízíme anglický Time, německý Freundschaft a Magazin Deutschland a francouzský Le Nouvel Observateur.

Pro děti a mládež jsou připraveny následující tituly: ABC, Bravo, Čtyřlístek, Čtyřlístek speciál, Kačer Donald, Kamarádi, Mateřídouška, Méďa Pusík, Pes přítel člověka, Sluníčko, Tom a Jerry, Violetta.

K dispozici jsou ve čtvrtém patře knihovny, v oddělení pro děti a mládež.

Jste milovníci hudby a nechcete si nechat uniknout novinky právě z hudebního světa? Zavítejte rovněž do čtvrtého patra, kde na vás v hudebním oddělení čekají časopisy Harmonie, Rock a Pop či Muzikus.

Výběr je opravdu pestrý, tak neváhejte!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments