BMČ 2015 v Městské knihovně Blansko

BMČI v roce 2015 se Městská knihovna Blansko, stejně jako více než 400 veřejných knihoven v České republice, aktivně zapojuje do tradiční celonárodní knihovnické akce BŘEZEN – MĚSÍC ČTENÁŘŮ, kterou pošesté vyhlásil Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky.

Pracovníci blanenské knihovny připravili pro zájemce z řad stálých čtenářů a ostatních návštěvníků pestrou programovou nabídku, jejímž cílem je nejen zkvalitnění a zefektivnění čtenářství jako takového.

Plakát BMČ 2015Čtenářský měsíc odstartuje již čtvrtého března 2015 akce, kterou bude přednáška erudovaného odborníka v oboru masérství pana Jiřího Pospíšila s výstižným názvem „Masáže a my“.

Jedenáctého března 2015 přijdou do knihovny v doprovodu své učitelky výtvarné výchovy Evy Juračkové studenti kvarty Gymnázia Blansko, pro které je připraven speciální program v rámci „Komiksové dílny manželů Vydrových“.

Primárně handicapovaným spoluobčanům bude věnována březnová výstava „Nevidíme, neslyšíme, ale cítíme…“ ve výstavní místnosti Městské knihovny Blansko, kterou pracovníci knihovny připravili ve spolupráci s Klubem přátel červenobílé hole. Slavnostní vernisáž je naplánována na 13. března 2015.

O zájem blanenské veřejnosti se bude ucházet i pan Pavel Kavřík, který si na 18. 3. 2015 nachystal premiérovou přednášku s besedou na téma „Zdravé bydlení a geopatogenní zóny“.

Recitační přehlídka žáků prvních až třetích tříd blanenských základních škol patří již několik let mezi základní pilíře programové nabídky BMČ v dětském oddělení blanenské knihovny. Letos se představí malí „dramatičtí interpreti“ hlavně svým rodičům a prarodičům 18. března 2015.

Známý blanenský cestovatel pan Milan Daněk vystoupí v knihovně 20. března 2015. Ústředním tématem přednášky s besedou budou nejen zážitky z řady výprav, ale zejména jeho poslední kniha „Ti, kteří utíkají pěšky“.

Paní Miroslava Němcová je známá česká politička, ale také původním povoláním knihkupkyně. Do Blanska tato výrazná postava současného veřejného života zavítá 27. 3. 2015. Beseda s ní bude letos plnit roli pilotního příspěvku blanenské knihovny k BMČ 2015.

Zakončení Března – měsíce čtenářů v Blansku obstará oblíbená opakující se událost. Je jí Noc s Andersenem a proběhne 27. března 2015.

Mezi další aktivity, které souvisí se „čtenářským březnem“, patří i šestnáctý ročník soutěže BIBLIOWEB, ve které mohou soutěžit všechny typy knihoven. Cílem soutěže je udržovat kvalitu webových stránek knihoven na dostatečné úrovni, případně ji dále zvyšovat a dosáhnout, aby knihovnické www stránky sloužily jejich návštěvníkům jako spolehlivý zdroj informací o knihovnách i jejich službách a přilákaly je do nich. O úspěch v této soutěži bude usilovat i Městská knihovna Blansko.

Vyloučeno není ani další zajímavé překvapení ze strany blanenské knihovny vůči svým sympatizantům.

Vzhledem k praktickým zkušenostem neuvažuje Městská knihovna Blansko v souvislosti s BMČ 2015 o čtenářské amnestii, ani o zmírňování či odpouštění poplatků.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments