Jarní recitační přehlídka

Ve středu 18. března 2015 se v dětském oddělení Městské knihovny Blansko konala recitační přehlídka pro žáky 1. – 3. tříd blanenských základních škol.

Jak bývá u této akce zvykem, i letos byla hojně navštívena a oddělení bylo zaplněno do poslední volné židle. Zpestřením letošního roku byla účast dramatického kroužku při ZŠ TGM pod vedením paní učitelky Mgr. Ivany Kunderové. Dvě veselé pohádky Zubař je anděl a První školní den hned v úvodu navodily pozitivní atmosféru, která divákům vydržela minimálně po celou dobu přehlídky a možná i po zbytek odpoledne.

Protože přehlídky nejsou soutěžní, děti recitují s radostí, která je z jejich přednesu znát. Tréma sice může malé recitátory trochu znejistit, ale drobné zaváhání nebo přeskočení verše nikomu z přítomných určitě nevadilo a mnozí je ani nezaznamenali. Rozverné básničky autorů J. Žáčka, M. Kratochvíla, P. Šruta kluci a holky přednesli s dětskou dychtivostí a touhou předvést se před bohatě zaplněným hledištěm.

Recitační přehlídka Recitační přehlídka Recitační přehlídka Recitační přehlídka Recitační přehlídka Recitační přehlídka Recitační přehlídka Recitační přehlídka Recitační přehlídka Recitační přehlídka Recitační přehlídka Recitační přehlídka

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dětské oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments