Obchod s lidmi

Obchod s lidmi je svým rozsahem právem považován za celosvětový problém.

Obrovský nárůst počtu obchodovaných osob v Evropě nastal na konci 80. let 20. století po rozpadu socialistického bloku a otevření hranic a stal se tak velmi výnosnou oblastí, která svým ziskem směle konkuruje obchodu s drogami a zbraněmi.

U obchodu s lidmi hrozí daleko menší riziko, že pachatelé budou odhaleni a potrestáni, neboť využívají bezmocného postavení, ve kterém se jejich oběti ocitají. Klíčovou charakteristikou obchodování s lidmi a vykořisťování obětí je jejich obtížná zjistitelnost. Je nemožné přesně odhadnout počet obchodovaných osob, protože tento typ kriminality je vysoce latentní.

Obchodování s lidmi se nevyhýbá ani České republice a v reakci na vývoj minulých let přijala boj proti obchodování s lidmi jako veřejný zájem.

S touto závažnou problematikou seznámí zájemce na přednášce v rámci projektu „Magdala“ pracovníci Oblastní charity Blansko Bc. Eliška Bohatcová a Mgr. Kamil Štěcha.

Akce, která je podporována EHP fondy, proběhne v pátek 29. května 2015 od 18 hodin v dětském oddělení Městské knihovny Blansko.

Mgr. Kamil Štěcha, Oblastní charita Blansko

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments