Jana Broncová podruhé o Japonsku

Jana BroncováPo úspěšné premiéře v listopadu 2013 opětovně vystoupí v Městské knihovně Blansko absolventka oboru Asijská studia a mezinárodní vztahy se zaměřením na východní a jihovýchodní Asii Mgr. Jana Broncová.

Druhá přednáška pro zájemce o cestování a Japonsko se zaměří na další aspekty japonské kultury, ale neopomene ani praktické rady při plánování cesty po Japonsku.

V první části se podíváme na Japonsko z pohledu potenciálního turisty a nabídne tipy, jak naplánovat cestu, když se rozhodnete cestovat bez cestovní kanceláře, na co si dát pozor a která místa navštívit, pokud v Japonsku plánujete strávit týden, 14 dní či měsíc.

Druhá část se zaměří na život japonské rodiny viděné z pohledu Evropana. Přiblíží, jak se žije školákům a studentům, svobodným dospělým, rodičům a prarodičům v zemi, proslulé vysokým počtem úmrtí z přepracovanosti, sebevraždami mladistvých a vysokou rozvodovostí v důchodovém věku. Zároveň se ale jedná o zemi známou jednou z nejdelších průměrných délek dožití na světě, uchováváním tradic a náboženských prvků v běžném životě a obrovskou cílevědomostí.

Akce proběhne v pátek 22. května 2015 od 18 hodin v dětském oddělení blanenské knihovny.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments