Modernizace knihovny jako dárek k výročí

Reklamní plochaOd začátku května láká k návštěvě Městské knihovny Blansko výrazný reklamní poutač, který našel vhodné místo na její budově v Rožmitálově ulici.

To je však pouze malý závdavek novinek, které blanenská knihovna chystá k realizaci v letních měsících.

Hlavním cílem je vybudování nové multifunkční prostory, kterou knihovna pro realizaci takřka 150 různých akcí během roku nutně potřebuje.

Po zvážení všech souvislostí vznikne víceúčelová „Kulturka“ na místě současného hudebního oddělení. To se přesune do prostor oddělení pro děti a mládež, které se dočká kompletní rekonstrukce s vytvořením vzájemně propojitelných zón pro mladší i starší čtenáře. V praxi docílíme vytvoření kvalitního zázemí, které bude vybaveno moderní audiovizuální technikou, pro konání řady stálých i jednorázových vzdělávacích, kulturních a komunitních projektů knihovny a nového oddělení, jež spojí stávající hudební oddělení a oddělení pro děti a mládež.

Logisticky i organizačně náročná proměna si vyžádá úpravu provozní doby Městské knihovny Blansko v červenci a srpnu 2015.

  • Každoroční letní provoz knihovny (otevřeno v pondělí a v pátek od 10 do 18 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 10 do 15 hodin, ve středu zavřeno) zahájíme ve středu 1. července 2015.
  • Od úterý 7. července do pátku 7. srpna 2015 bude uzavřeno 4. poschodí knihovny (k dispozici nebude toaleta pro návštěvníky; ti mohou využít nedalekých veřejných WC).
  • Od pondělí 20. července do pátku 7. srpna 2015 uzavřeme celou knihovnu (k rekonstrukčním pracím ve 4. poschodí se přidá částečná revize knihovního fondu a celozávodní dovolená).
  • Od pondělí 10. srpna 2015 otevřeme knihovnu v letním provozu.
  • K běžnému provozu se Městská knihovna Blansko vrátí v úterý 1. září 2015.
  • Pracovníci blanenské knihovny věří, že realizace chystaných změn výraznou měrou přispěje ke zkvalitnění knihovnických, informačních a kulturních služeb, jež Městská knihovna Blansko již více než 150 let poskytuje.

Současně lze plánovanou modernizaci knihovny chápat jako vhodný dárek obyvatelům Blanska k 110. výročí povýšení jejich bydliště na město.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments