Dětské bá(snění)

Máte děti a baví vás sledovat jejich fantazii? Pak jsme připravili program přesně pro vás! V loňském roce jsme v rámci Mezinárodního dne dětí tvořili my v blanenské knihovně – skládali jsme origami a do nich jsme vkládali básničky pro počtení a pobavení. Vzpomínáte?

Letos opět připravujeme pro děti obdobnou akci, ale v trochu jiném pojetí, protože víme, jak nápadité dokážou být děti samy. Takže na co se můžete v červnu připravit a už teď se začít těšit? Čtěte pozorně!

1. června 2015 hned od rána a klidně až do večera hledejte v parku u památníku Boženy Němcové (nad restaurací Dělnický dům) obrázek. Prosíme, obrázek si odneste vždy jen jeden, ať zůstane i na ostatní!

2. – 5. června 2015 se do parku každý den vracejte. Budou zde totiž na různých místech uložena (podložena, zavěšena…) slova. Vy a vaše děti si jich nasbírejte minimálně čtyři, maximálně však 10 (pro menší děti „prstová pomůcka“ – kolik prstů máš, tolik si najdi slovíček), odneste si je domů, položte k obrázku z prvního dne a pozor, velké finále: VYMYSLETE k obrázku a z nalezených slov PŘÍBĚH! Pokud si „děťátka“ budou chtít zaveršovat, prosím, iniciativě se meze nekladou… Pište, malujte, stříhejte, lepte – cokoliv děti napadne! A hlavně – nechte to na nich, buďte jim jen malou oporou a nápovědou. 😉

Práce potom přineste společně do knihovny. Všechny vystavíme a ty nejlepší čeká malá odměna!

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dětské oddělení, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments