Týden knihoven 2015 v blanenské knihovně

nahled_skip 2015 2Profesní organizace Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky podevatenácté vyhlásila tradiční akci Týden knihoven, letos s motem ZAŽIJTE KNIHOVNU JINAK!, která proběhne po celé republice od 5. do 11. října 2015.

Zapojí se do ní české knihovny všech velikostí a typů od nejmenších vesnických až po vysokoškolské a odborné knihovny.

Stranou nezůstane ani Městská knihovna Blansko.

S předstihem, 30. září, za rekordního zájmu ze strany veřejnosti odstartoval 6. ročník pilotního projektu knihovny „Blanenská univerzita (nejen) pro seniory“ s tématikou Vůně Francie.

V samotném Týdnu knihoven, na sedmého října, jsme pro naše čtenáře a návštěvníky přichysTýden knihoven 2015tali první pokračování cyklu přednášek s besedou Český rozhlas Brno v knihovně. Má název Toulky českou minulostí a zájemcům kontaktním způsobem přiblíží zákulisí rozhlasové práce, okolnosti vzniku seriálu Toulky českou minulostí s přihlédnutím k více i méně slavným okamžikům našich dějin.

Devátého října proběhne slavnostní vernisáž Salonu blanenských fotografů, na němž se představí řada zajímavých, především amatérských, umělců z Blanska a okolí.

Těsně po Týdnu knihoven přivítáme v blanenské knihovně Lukáše Hejlíka s jeho originálním cyklem scénických čtení Listování. Společně s Alanem Novotným vystoupí v divadelním představení podle knihy Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla.

V týdnu od 5. do 11. října 2015 jako speciální dárek zaregistrujeme nového čtenáře zdarma.

Blanenská knihovna nemyslí na svoje uživatele, a nejen ty, pouze během Týdne knihoven. V duchu svého hesla ČTETE?ČTĚTE! celoročně připravuje pro veřejnost bohatou a pestrou paletu akcí, o kterých pravidelně  informují webové stránky www.knihovnablansko.cz., vlastní facebookový profil a také tištěná i elektronická média.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments