Knihovna půjčovala v aquaparku. Pošesté

Aquapark 2016Po roční přestávce, která byla dána rozsáhlými rekonstrukčními pracemi přímo v knihovně, už pošesté uvedla do života Městská knihovna Blansko ve spolupráci se Službami Blansko, s. r. o. během prázdninových měsíců v AQUAPARKU BLANSKO neobvyklou službu pro návštěvníky tohoto moderního místního koupaliště z blanenského regionu i vzdálenějšího okolí.

Opětovně totiž otevřela svoji LETNÍ PŮJČOVNU.

Na čtoucí vodomily čekaly takřka tři desítky titulů novin a časopisů (včetně čtyř aktuálních periodik – Blanenský deník, Blesk, MF DNES a PRÁVO) a přiměřený výběr rozmanité oddychové četby pro děti i dospělé.

Znovu byl zvolen osvědčený „plovoucí“ výpůjční model v přímé závislosti na klimatických podmínkách. Čtivo bylo takto zájemcům k dispozici vždy tehdy, když nastoupilo skutečně hezké počasí a k vodě dorazil dostatečný počet návštěvníků.

Podmínkou k realizaci výpůjčky nebyla přihláška do knihovny, ale pouze vratná kauce třicet korun za každou půjčenou položku.

Bohužel letošní léto se příliš nevydařilo, o něco lepším počasím se mohl pochlubit spíš červenec než srpen.

V prvním prázdninovém měsíci se půjčovalo čtrnáctkrát a zájemci si vybrali celkem 285 kusů různých titulů. Největší frekvenci výpůjček zaznamenal stálý evergreen Čtyřlístek. S výrazným odstupem za ním obsadil pomyslnou druhou příčku dětský magazín Kačer Donald. Těsně třetí skončil bulvární Blesk.

Srpen přinesl také čtrnáct výpůjčních dnů, půjčených titulů bylo 136. Největší popularitě se opět těšil kreslený komiks Čtyřlístek, s mírnou ztrátou za ním se zase umístil Kačer Donald a třetí příčku, také s nepatrným rozdílem, zaujalo ženské volnočasové periodikum Žena a život.

Přínos akce, která přitáhla pozornost veřejnoprávního Českého rozhlasu, spočívá nejen v oblasti reklamy a public relations, ale zejména v rozvoji čtenářství jako takového, a proto s ním Městská knihovna Blansko s velkou pravděpodobností počítá i v příští letní sezóně.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments