Blanenská knihovna se připojí k TÝDNU KNIHOVEN 2016

tyden-knihovenProfesní organizace Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky podvacáté vyhlásila tradiční akci Týden knihoven, letos s motem BRAŇTE KNIHU!, která proběhne po celé republice od 3. do 9. října 2016. Zapojí se do ní české knihovny všech velikostí a typů od nejmenších vesnických až po vysokoškolské a odborné knihovny.

Stranou nezůstane ani Městská knihovna Blansko.

tyden-knihoven-2016

Na 4. října 2016 jsme při této příležitosti pro naše čtenáře a návštěvníky přichystali přednášku s názvem Po stopách původu slov. Jak vznikla česká slova slečna, tchoř a pyžamo? Proč můžeme říci, že čas vypršel? Souvisí spolu slova pistole a píšťala? Proč píšeme ve slově hypotéza tvrdé y, zatímco ve slově hipodrom měkké i? Na tyto a další otázky získají účastníci odpověď od přednášejícího Mgr. Víta Bočka, Ph.D., pracovníka etymologického oddělení Ústavu pro jazyk český Akademie věd České republiky.

Ve stejný den proběhne speciálně pro klienty blanenského SONSu poslechový pořad Karel Höger.

Sedmého října slavnostní vernisáží otevřeme Salon blanenských výtvarníků, na němž se představí řada zajímavých, především amatérských, umělců z Blanska a okolí.

V týdnu od 3. do 9. října 2016 jako zvláštní dárek zaregistrujeme každého nového čtenáře zdarma.

Blanenská knihovna nemyslí na svoje uživatele, a nejen ty, pouze během Týdne knihoven. V duchu svého hesla ČTETE?ČTĚTE! celoročně připravuje pro veřejnost bohatou a pestrou paletu akcí, o kterých pravidelně informují webové stránky www.knihovnablansko.cz., vlastní facebookový profil a také tištěná i elektronická média.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments