Jižní Morava čte – výsledky soutěže

Městská knihovna Břeclav a Moravská zemská knihovna Brno vyhlásili i letos projekt Jižní Morava čte. Do projektu se zapojilo na 60 knihoven z celého kraje, které v rámci projektu uspořádaly akce na podporu čtenářství, besedy či autorská čtení a další.

V naší knihovně proběhlo společné čtení regionální literatury a beseda se spisovatelkou Petrou Dvořákovou.

Nejdůležitější součástí projektu je ale literární soutěž na téma „Příběhy mého kraje“, která byla letos rozdělena do čtyř kategorií. Každá knihovna v daných kategoriích vyhlásila jednoho vítěze, který byl pozván na slavnostní předávání do Brna, kde z těchto prvních míst byla vybrána ještě první tři místa za celý Jihomoravský kraj.

Za naši knihovnu jsme měly přihlášeny práce do tří kategorií. Vítěze těchto kategorií jsme vyhlásili v knihovně 30. listopadu v rámci Dne pro dětskou knihu.

V kategorii pro nejmenší děti 4 – 7 let byla vypsána výtvarná soutěž.

Vítězkou se stala Josefína Dlapová, která jela za odměnu 3. prosince do divadla Polárka na představení Cirkus Unikum.

V kategorii kolektivů byla vyhlášena soutěž výtvarně-literární.

Se svojí obrázkovou knihou „Pověst o Kateřinské jeskyni“ zvítězily Eliška Kalová, Anna Bui a Marie Prudká ze ZŠ T. G. Masaryka. Děvčata se zúčastnila 3. prosince představení Český středověk v divadle Polárka. V rámci celého Jihomoravského kraje potom dívky obsadily krásné druhé místo.

V literární kategorii pro starší děti (11 – 15 let), jsme měli přihlášeny básničky žáků blanenského gymnázia paní učitelky Suché.

V místním kole jsme jako nejlepší vybrali báseň Patricie Šperkové „Pověst o Macoše“. Patricie navštívila 9. prosince představení Úžasné planety v Hvězdárně a planetáriu Brno. V rámci celého Jihomoravského kraje se potom umístila na třetím místě.

Děkujeme paní učitelce Suché, paní učitelce Ocetkové a maminkám nejmladších dětí za zapojení do soutěže a hlavně děkujeme všem dětem za účast.

Celý projekt Jižní Morava čte byl financován Jihomoravským krajem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments