Zahájení 5. ročníku Celé Česko čte dětem a Škola naruby

Pro čtoucí rodiny regionu Blansko, chystáme další hledání zajímavostí z naší historie a okolí.

Pátý ročník bude zahájen celodenním putováním v oblasti Moravského krasu dne 15. září 2012. Seznámíme se s životem dvou velkých objevitelů jeskyní.

MUDr. Jindřich Wankel

Lékař, významný archeolog a speleolog. Pocházel z Prahy. Od roku 1849 začal působit v Blansku jako lékař. Zmapoval mnoho jeskyní v Moravském krasu, provedl průzkum propasti Macocha. Za nejvýznamnější objev je považován jeho nález velkého pohřebiště v Býčí skále.

 

Prof. Dr. Karel Absolon

Badatel v Moravském krasu a velká osobnost evropské archeologie, byl vnukem Jindřicha Wankela. Mezi jeho nejznámější objevy patří sídliště lovců mamutů u Dolních Věstonic spolu se slavnou Věstonickou Venuší. V Moravském krasu objevil komplex Punkevních jeskyní a jejich propojení s propastí Macochou.

 

 

My se za těmito objeviteli vydáme do jeskyně Kůlna ve Sloupu. Zde se účastníci dozví zajímavosti k této lokalitě a dostanou instrukce k dalšímu průběhu literárního putování.

Více informací najdete v pozvánce ZDE.

Pokud plánujete účast, pošlete nám přihlášku s přibližným počtem dětí. Dostanete potom další důležité organizační pokyny.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Celé Česko čte dětem 2012/2013. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments