Novinky v hudebním oddělení knihovny

VŠECHNY KOMPAKTNÍ DISKY JSOU DO ŘÍJNA 2013 PŮJČOVÁNY POUZE PREZENČNĚ K POSLECHU V PROSTORÁCH KNIHOVNY.

BILLY TALENT – DEAD SILENCE

Billy TalentTato punkrocková kanadská skupina vydala v září 2012 své 4 album. Textařem, frontmanem a zpěvákem je Benjamin Kowalewicz, Ian D’Sa hraje na kytaru, další z členů Jonathan Gallant na baskytaru a Aaron Solowoniuk je bubeník. Původně se kapela jmenovala Pezz a až v roce 2001 začali vystupovat pod současným názvem Billy Talent. V České republice se proslavili především díky singlům „Surrender“ nebo „Fallen Leaves“. Poprvé u nás vystoupili 3. června 2007 v Praze jako předkapela jiné americké skupiny. První stopou na CD je krátké intro, po kterém následuje skvělý „zapomenutý“ kytarový riff Viking Death March. Překvapila skladba Show Me the Way, z níž cítíme bezstarostnou atmosféru střední školy, v rytmu filmu Prci, Prci, Prcičky. Tihle kluci už dali jasně najevo, co chtějí a co je baví hrát, žádné experimenty zde neobjevíme – prostě „Talenti“ jak už dlouho známe.

RIHANNA – UNAPOLOGETHIC

RihannaJiž 7. album krásné R&B zpěvačky z Barbadosu. Celým jménem

Robyn Rihanna Fenty, narozena roku 1988. Je držitelkou 5 cen Grammy a za svoji kariéru prodala kolem 25 milionů kusů alb. Také hodně nakloněna stylu reggae, dancehall a dance.

Desce vládne skladba Diamonds , která dlouho drží první příčky hitparád. Účinkují i hosté jako Eminem, Chris Brown, Mikky Ekko a Future. Zpěvaččin taneční hit vytvořen ve spolupráci s Davidem Guettou Right Now nechybí na žádné diskotéce. Povedly se i pomalejší songy, z nich mě nejvíce dostala dlouhá Love Without Tragedy. Unapologethic se nese ve stylu dubstepu, nového směru, se kterým zpěvačka právě začíná. Nechte se překvapit, jak se jí v novém rytmu bude dařit.

TAYLOR SWIFT – RED

Taylor SwiftJe to americká country-popová zpěvačka, textařka, kytaristka, hudební producentka a herečka.

Narodila se 13. prosince 1989 v Pensylvánii. Její první singl se jmenuje Tim McGraw a vyšel v létě roku 2006. Tailor je držitelkou 6 cen Grammy a mezinárodní časopis Billboard Magazine ji jmenoval Umělcem roku 2009. Album Red je čtvrté studiové album zpěvačky. Singl We Are Never Ever Getting Back Together uspěl nejen v country hitparádě, ale také v hitparádě popové a kupodivu i v taneční. Tohle album je velice různorodé a originální. Barevnost stylů se povedla.

THE TWILIGHT SAGA – BREAKING DAWN (1. část)

The Twilight sagaKdo by neznal tuhle romantickou úpíří ságu. Její románová podoba od Stephanie Meyer má 4 díly, ale zfilmována je v 5 snímcích. První díl: Bella se přestěhuje otci do amerického města Forks, kde se její pozornost začne ubírat směrem k jednomu zvláštnímu spolužákovi Edwardu Cullenovi. Ani ona jeho očím neunikla, ale přesto ji odhání. Proč? Bella se nedá jen tak setřást a zjišťuje, jaký je. Po pár dnech ve škole a několika prapodivných událostech přichází dívka na to, že Edward je upír. Nepatří však mezi ty kruté krvelačné zrůdy – už ne, je „vegetarián“. Edward se naučil žít z krve zvířat a neubližovat lidem. Jejich láska nejde skrývat, poté co během dalších dvou dílů zažijí velké odloučení, nebezpečí a hrůzy se ve čtvrtém díle rozhodnou uzavřít manželství, protože Bella žádá Edwarda, aby ji proměnil v upíra. A právě tento soundtrack posledního dílu první části (rozdělen do dvou filmových částí) obsahuje písně, které doprovázely svatební obřad hrdinů, jejich svatební cestu, svatební noc a i problémy po ní následující. Bella otěhotní a čeká něco mezi upírem a člověkem, a to z ní vysává život. Při porodu umírá, ale včasným vpravením Edwardova jedu do jejího těla se promění…

Romantické a uvolněné melodie se budou líbit nejen příznivcům filmu, či stejnojmenného románu. Přestože film obdržel hodně cen „Zlatá Malina“, hudba je opravdu příjemná.

DEADMAU5 – >ALBUM TITLE GOES HERE <

Deadmau5Trošku bizardní „nick“ pro kanadského producenta Joela Zimmermana (Dead Maus – mrtvá myš), jednoho z největších talentů současné taneční hudby. >album title goes here < je v pořadí jeho 6. studiová deska.

DJ vystupoval v roce 2009 na brněnské párty Citadela, účinkoval na festivalu Mácháč a o rok dříve na akci Human Traffix.

Tohle tu ještě nebylo! Progressive house a electro house! První CD elektronické muziky ve fondu audiovizuálních médií. Na desce spolupracovali interpreti jako Cypress Hill nebo Imogen Heap. Nejvíce ji prezentuje novinka Professional Griefers, ve které slyšíme Gerarda Waye, zpěváka kapely My Chemical Romance a nechybí ani aktuální hit The Veldt inspirovaný sci-fi povídkou nedávno zesnulého spisovatele Raye Bradburyho.

LUCIE BÍLÁ – MODI

Lucie BíláPatnáctinásobná Zlatá slavice, nejslavnější a dá se říct nejlepší česká zpěvačka. Hraje ve většině významných muzikálů – Drákulovu nymfu Lorelai, Johanku z Arku, Krysařovu Agens a nepočítaně dalších postav také ve filmech.

Název alba i hlavní písně je podle malíře Modiglianiho a text k ní složil legendární textař Pavel Vrba. Hudba je dílem členů skupiny Petra Maláska, který je zároveň producentem.

Mezi původními písničkami se však bude určitě vyjímat coververze skladby Michaela Jacksona „She’s Out Of My Life“ s českým textem Pavla Kopty. Melodie se nesou v klidné šansonové podobě.

MAREK ZTRACENÝ – V OPILOSTI

Marek ZtracenýČeský zpěvák Marek Ztracený pochází ze Železné Rudy na Klatovsku, v soutěži Český slavík vyhrál roku 2008 cenu „Objev roku“ s písničkou Ztrácíš.

V letošním ročníku se umístil na 29. místě. Je mu 28 let a má syna Marka, kterému budou v červnu dva roky.

V opilosti je zpěvákova 3. deska, autorem textů i muziky je on sám. Zachycuje prý jeho špatné období před pár lety, tou dobou také zažil spoustu životních změn. Některé názvy skladeb tomu napovídají (Sex s Ex, Nebudu ti děvkou, Káva a sex, V opilosti).

Další novinky ve fondu

ZAHRANIČNÍ:

  • Avril Lavigne – Lullaby
  • Madelayne Pexroux – Standing On The Rooftop
  • Garou – Gentleman Cambrioleur
  • Il Divo
  • Madonna – MDNA

ČESKÉ:

  • Horkýže Slíže – St. Mary Huana Ganja
  • Laďka Kozderková – To nejlepší
  • Holki – Platinum Collection
  • No Name – Love Songs

MLUVENÉ SLOVO:

  • K, Čapek, P. Eisner, J. Žáček – Chvála řeči české
  • Rákosníček – Rákosníček a jeho rybník – Rákosníček a počasí – Rákosníček a hvězdy – Rákosníček vzpomíná
  • Edgar Allan Poe – Zrádné srdce a jiné povídky – Pád do Maelströmu a jiné povídky – Jáma a kyvadlo a jiné povídky
  • Stehen King – Nadaný žák
Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení, Kniha na mém nočním stolku. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments