Obec Svinošice zrekonstruovala svoji knihovnu

Knihovna SvinošiceObecní knihovna ve Svinošicích má dlouholetou tradici. Pro své čtenáře odebírá 4 tituly časopisů a má 2200 knih volně přístupných na regálech. Organizují se zde čtenářské akce pro děti a oblíbené jsou i cestovatelské přednášky pro dospělé.

Paní knihovnice, Vladimíra Antonovičová, si pravidelně vybírá knihy z výměnného fondu regionálního oddělení Městské knihovny Blansko. Rozšiřuje tak každoročně nabídku stávajících knih asi o 500 titulů. Díky výborné spolupráci je možné nejen zajišťovat aktuální literaturu pro konkrétní čtenáře, ale také organizovat společné akce v rámci celého regionu.

V roce 2011 byl pověřenou Městskou knihovnou Blansko zakoupen program, který umožňuje uživatelům nahlížet do on-line katalogu. To znamená, že si každý, kdo hledá konkrétní knihu z kmenového fondu knihovny nebo z výměnných souborů, může tuto databázi otevřít z webových stránek obce http://www.svinosice.cz/index.htm.

Jestli je kniha půjčená či ne zodpoví až knihovnice. V knihovně zatím není propojení na výpůjční protokol.

Na webových stránkách obce nechybí také prezentace aktivit pro širokou veřejnost.

Původní prostor knihovny byl rozšířen do malého skladu, který byl těsně pod střechou. Vznikl tak prosvětlený prostor, kam mohly být rozšířeny regály na dětské knihy i místo určené pro posezení malých čtenářů.

Uživatelé knihovny nyní mohou přicházet do velmi příjemného prostředí, kde si jistě rádi prohlédnou, co nového si mohou půjčit a přečíst.

Obecní knihovna Svinošice Obecní knihovna Svinošice Obecní knihovna Svinošice Obecní knihovna Svinošice Obecní knihovna Svinošice Obecní knihovna Svinošice

(Vladimíra Antonovičová, fotografie)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Regionální oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments