Nová možnost využití E-ČTEČKY

E-čtečkaVšechno cukroví snězené, dokonce i stromek je odstrojený, v takové chvíli už zkouškové opravdu nemůžu ignorovat. Jestli jste v podobné situaci, možná jste se už někdy probudili s klávesnicí otisknutou na tváři, cestou na zkoušku pracně sbírali studijní materiály nebo vám spadl na hlavu kilový „Stručný úvod do čehokoli“, to když jste se chtěli učit ještě chvilku v posteli.

Co takhle nasypat všechny studijní materiály do jedné e-čtečky a být v klidu? Že ji nemáte? Přece není nic snazšího, než si ji od nás na zkouškové vypůjčit.

Městská knihovna Blansko disponuje v současné době dvěma čtečkami značky SONY. Obě obsahují téměř 500 titulů knih. Z této sumy jsou asi dvě třetiny v češtině, jedna třetina v angličtině. Tyto knihy jsou takzvaně volné, autorská práva majetková u nich zanikla. Nenajdete na nich tedy nové tituly, ale spíše klasická díla české a světové literatury. Správná volba, pokud se například připravujete k maturitě z češtiny, máte před sebou zkoušku z literatury či vás prostě zajímají stará díla v novém kabátě (a s možností zvětšit si písmo).

Nově jsou čtečky určeny i ke studijním účelům. Lze do nich vkládat vlastní dokumenty, skripta, e-knihy a další učební materiály a usnadnit si tak přípravu na zkoušky a zápočty. Před vracením stačí vložené dokumenty smazat a čtečka může sloužit dalšímu uživateli.

Vlastní půjčování obou čteček se řídí Smlouvou o absenční výpůjčce a Knihovním řádem Městské knihovny Blansko a je podmíněno vratnou kaucí ve výši 1000,- Kč.

Konkrétním výpůjčním místem je hudební oddělení MK Blansko.

Kontaktní osobou je vedoucí hudebního oddělení Bc. Ivana Filoušová (516410101, filousova@mk.blansko.cz), která poskytuje veškeré informace.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments