Univerzita třetího věku brzy začíná!

Nový školní rok je zde a s ním brzy odstartuje také blanenská univerzita pro seniory.

Podrobnější informace k jejímu průběhu:
Přednášky budou probíhat jednou za měsíc a to vždy v pátek v 17.30 h. Své útulné a kvalitní zázemí nám letos poskytne Kino Blansko, v jehož hlavním sále proběhne celý přednáškový cyklus. K příjemnému posezení můžete využít také místní Kinokavárnu.
První přednáška se bude konat 27. 9. 2019 v 17.30 h.
Vzhledem k organizačním změnám a rekonstrukci kina byly upraveny některé termíny přednášek, věnujte tedy prosím pozornost aktuálnímu přehledu! Děkujeme za pochopení.

Aktuální přehled přednášek najdete zde.

Pokud ještě o zápisu přemýšlíte, je stále ještě možný. Zaujala Vás jen některá témata? Můžete navštívit i jednotlivé přednášky bez registrace. Podrobnější informace naleznete zde:
Máte poslední možnost přihlásit se do již 10. ročníku blanenské Univerzity třetího věku, který bude nově probíhat v blanenském kině.

Čeká vás pestrá nabídka témat a osobností. Těšit se můžete na odborníky z lékařské fakulty nebo fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity, různých pracovišť Mendelovy univerzity, ale třeba i z Knihovny Jiřího Mahena. Na přednáškách zabrousíme do témat, které mohou seniory zajímat a která jsou v dnešním světě aktuální. Dotkneme se např. klimatických změn a jeho dopadu na krajinu, tématu zahrady skrze přednášku jedlé květy, oblasti stravy a zdraví, ale i trénování paměti v mozkové posilovně.

Rozmanitost témat a zajímavých osobností nás přivedli na myšlenku otevřít tyto přednášky opravdu všem. A to i neregistrovaným a nepřihlášeným zájemcům o nějakou dílčí přednášku. Pro ně ale bude každá z přednášek zpoplatněna vstupným ve výši 70,- Kč.

Pro bližší informace se obracejte na knihovníky nebo na koordinátorku celého ročníku Evu Mollovou, mollova@mk.blansko.cz.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments