Večer s Puškinem

Studenti a učitelé Gymnázia Blansko Vás srdečně zvou na prezentaci projektu “Co Vy na to, Alexandře Sergejeviči?” O čem to bude? O básníku Puškinovi, o cestě studentů do dvou největších měst Ruska i o tom, jak se dnes žije v ruských rodinách. Těšit se můžete se na recitaci v různých jazycích, nádherné fotografie, filmovou reportáž a ruské písničky!

Kdy: čtvrtek 14. 11. 2019 v 17 h
Kde: multifunkční místnost, 4. patro

Deset studentů blanenského gymnázia a čtyři učitelé se v rámci projektu dotovaného Jihomoravským krajem z programu Do světa! 2019 vypravilo po stopách velikána ruské i světové literatury A. S. Puškina do Ruské federace. Navštívili partnerskou školu – Siverské gymnázium v Leningradské oblasti, bydleli v ruských rodinách a kromě prohlídky Petrohradu a nádherných míst v jeho okolí cestovali rychlovlakem Sapsan na jeden den i do Moskvy.

V prezentaci se chtějí podělit o svoje zážitky dokumentované množstvím krásných fotografií a reportážním filmem a rovněž zarecitovat Puškinovy verše v jazycích, kterým se na gymnáziu učí.

Projekt představí i svou výtvarnou část, v rámci které vznikla socha slavného ruského básníka v životní velikosti, fotokniha a další dílka, která určitě stojí za vidění!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments