Reakce na oznámení vlády o otevření knihoven 27. 4. 2020

Vážení čtenáři a návštěvníci knihovny,

i když se společně s vámi těšíme na otevření knihoven, jsme velmi nepříjemně překvapeni náhlou a zásadní změnou termínu otevření veřejných knihoven.
Z původně oznámeného a ještě v tomto týdnu Ministerstvem kultury ČR potvrzeného termínu 8. 6., je pro nás skok do dubna nepochopitelný a takto ze dne na den nerealizovatelný.

Vzhledem k tomu, že se situace mění každým dnem a ministerstva vydávají stále nová a nová doporučení ohledně protiepidemiologických opatření, zaměřených hlavně na knižní fond, jsme se rozhodli, že v příštím týdnu od úterý 28. do čtvrtka 30. dubna v době od 7.00 do 18.00 bude možné knihy a ostatní výpůjčky POUZE VRACET.
Vracení knih bude probíhat u hlavního vchodu do knihovny, kde si vrácené knihy budou přebírat knihovníci. Následně vám budou všechny vrácené knihy odečteny z čtenářského konta. Prosíme dodržujte při pohybu kolem knihovny a při čekání na vrácení doporučované 2metrové rozestupy.

Stále ale platí, že stávající výpůjčky jsou prodloužené do 17. 6. 2020.

Je nám velmi líto, že vám hned od 27. 4. nemůžeme poskytnout služby knihovny v plném rozsahu. Jakmile budeme mít jasno o našem dalším postupu, dáme vám vědět.
Byli bychom ale velmi rádi, kdybyste pochopili naši situaci a nezanevřeli na nás. Uděláme vše pro to, abychom vám mohli služby v širším rozsahu poskytnout co nejdříve. Samozřejmě v souladu se všemi protiepidemiologickými opatřeními k ochraně vás čtenářů i knihovníků.

Pobočky knihovny v Blansku i jeho městských částech jsou stále uzavřeny.

Sledujte www.knihovnablansko.cz nebo https://www.facebook.com/knihovnablansko/, kde budeme uvádět veškeré aktuální informace.
Případně pište a volejte na:
tel.: 516 410 101
e-mail: informace@mk.blansko.cz
Rádi vám podáme aktuální informace.

Děkujeme za vaši vstřícnost, pochopení a podporu a všem vám přejeme pevné zdraví.

Vaše Městská knihovna Blansko

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments