Víkend s Andersenem: šifrovací hra na motivy Harryho Pottera – aktuální informace

MAPA STANOVIŠŤ PRO PŘÍPAD NOUZE JE K DISPOZICI NÍŽE!

Kam se poděl žabák?
Už jste někdy viděli protahující se žábu? Tahle se o to pokoušela. Tedy pokoušel. Byl to žabák jménem Trevor, povoláním domácí mazlíček, povahou útěkář a dobrodruh. Zrovna se po zimě, strávené v pohodlí nebelvírské kolejní ložnice, chystal opět vyrazit na cesty.
Jeho dočasným ubytovatelem – rozhodně ne majitelem či pánem – byl Neville Longbottom, chlapec zapomnětlivý a nejistý. Trevorovy nároky na vlastníka nesplňoval ani v nejmenším. Nebylo to s ním však úplně beznadějné, třeba do hledání věčně mizejícího žabáka vkládal značné úsilí. A tak se Trevor rozhodl stát se opravdovou výzvou. Pro Nevilla i pro vás.
Hop!
A je pryč.

Kam zmizel? Chceš to zjistit? Tak to vypátrej! Od soboty 10. do neděle 11. října to můžeš zkusit. A jestli to zvládneš? Určitě. Pokud ti je 8 až 12 let, budeš muset trošku žhavit mozkové závity, pokud je ti víc, může to pro tebe být i hračka.

Pokyny:
Obejdi 10 stanovišť. Na každém najdeš další část příběhu, šifru a mapu, podle které se dostaneš na příští stanoviště. 
Stanoviště poznáš podle viditelně umístěného papíru A4 se žabákem, k některým z nich patří zvlášť umístěná složka se šifrou nebo pomůckou k jejímu luštění.
První stanoviště se nachází u vstupu do knihovny.
Potřebovat budeš pracovní list, který si můžeš stáhnout níže, tužku a gumu. Pokud půjdeš v podvečer, vezmi si s sebou pro jistotu baterku.
Trasa je dlouhá 4 km a vede po zpevněné cestě.

Přejeme příjemnou výpravu do světa kouzel. Kvak!

pracovní list ke stažení

mapa stanovišť

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments