Hledá se Skřítek knihovníček

Knihovníček, maskot oddělení pro děti a mládež, velký čtenář a výletník, se ztratil! Když jsme v pondělí přišli do práce, neklimbal na svém místě ani se netoulal mezi regály. Řekli jsme si, že se nejspíš začetl do nějaké napínavé knihy ve skladu, ale tam jsme ho taky nenašli.
Naopak jsme objevili hromadu poničených knih, ze kterých nějaký lotr vystříhal slova a ze slov složil výhružný vzkaz. Knihovníčka prý unesl a zpátky ho rozhodně nevrátí. Leda by se někdo odvážil projít jeho hlavylámající stezku šifrovaných zpráv a proradných kliček.
My zatím ohledáváme místo činu a pátráme po indiciích, jež spolu s pachatelovým dopisem, podrobnými informacemi a pracovním listem šifrovací hry zveřejníme v pondělí 21. června na našich webových stránkách www.knihovnablansko.cz. Potom ovšem budeme potřebovat vaši spolupráci.
Po stopách únosce se budete moci vydat od soboty 26. června do pátku 2. července. Šifrovačka proběhne v ulicích města a je určena dětem od 8 do 12 let i všem ostatním, jimž na osudu Skřítka knihovníčka záleží. Každá pomoc se počítá!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments