Léto začíná v knihovně…

Městská knihovna Blansko si naplánovala zvýšit v prázdninových měsících zájem stávajících čtenářů a získat čtenáře nové. I proto byla opět otevřena letní půjčovna v Aquaparku Blansko. V současné době se zde nabízí přes 90 časopisů, brožur a několik titulů denního tisku. Stranou nezůstávají ani regionální tiskoviny (Zpravodaj města Blanska, Monitor, Zrcadlo Blanenska a Boskovicka). Detašované pracoviště knihovny je otevřeno denně (včetně sobot a nedělí) od 10 do 18 hodin. Přerušit výpůjční činnost může pouze nepřízeň počasí, tehdy je aquapark uzavřen.

Je paradoxem, že četbu na dovolenou přibaluje do kufru nebo batohu i ten, kdo během roku nepřečte jediný řádek. Pro čtenáře, kteří dávají přednost stárnoucí vůni tištěných stránek před čtečkami, „chytrými telefony“ a dalšími moderními přístroji, jsme připravili aktuální prázdninové novinky. Jednou z nich je odpočinková kniha NULA STUPŇŮ VOLNOSTI.

Autor Jeffery Deaver byl poctěn důvěrou dědiců Iana Fleminga, autora legendárního agenta 007, aby napsal další Bondův příběh. Tentokrát je Bond v patách Hadráři – britskému obchodníkovi, jenž se ve velkém zabývá byznysem s odpady. Hrozí ekologická katastrofa? James je vázán nezvykle přísnými předpisy a o někdejší „volné ruce“ si může nechat jenom zdát. Odhalí plány Hadrářovy chorobné mysli a zachrání svět?

Vsaďte se o martini. Protřepat, nemíchat, objednat si na dovolené a odpočívat.

Příjemné léto s příjemnou knihou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kniha na mém nočním stolku. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments