Čtenářská soutěž „O českou báseň roku 2014“

Knihovny mají možnost oslovit širokou čtenářskou obec, proto nás v Městské knihovně Blansko zaujala nabídka literárního sdružení Vzdorospolek, které v letošním roce pořádá již jedenáctý ročník soutěže „O českou báseň roku 2014“.

Po skromných začátcích se v posledních letech podařilo soutěž výrazněji dostat do povědomí veřejnosti, také díky zúčastněným knihovnám. Do letošního ročníku přihlásilo 102 básníků celkem 225 svých básní. Odborná porota vybrala soutěžní příspěvky, které je možné vypůjčit si a přečíst v útlém svazku „Střípků“, následně vyplnit hlasovací lístek, na něm lze vyjádřit několika větami svoje dojmy z básní, a vše zase vrátit do knihovny, aby měli možnost hlasovat další zájemci.

Hlasovat mohou čtenáři i elektronicky na webu www.vzdorospolek.wz.cz.

Po skončení čtenářského hlasování (30. 9. 2014) vyjde souhrnná ročenka „Pár střípků 2014“, ve které budou zveřejněna jména tvůrců básní, výsledky hlasování a také kladné, případně i záporné, dojmy veřejnosti. Vylosovaný čtenář bude odměněn knižním dárkem.

Vítězný autor soutěže získá v hlavní části putovní cenu Stříbrný svitek a v tzv. druhém sledu (výňatky z tvorby méně úspěšných básníků) putovní Bronzový svitek.

Tak tedy čtěte, hlasujte a pište do 30. září 2014.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments