Eviny traviny

První výstavou v novém roce 2015, kterou připravujeme v blanenské knihovně, budou obrazy rozhodně ne neznámé výtvarnice a pedagožky paní Evy Juračkové.

Eva Juračková vystudovala střední školu v oboru reklama – propagace, doplnila si vzdělání na Masarykově univerzitě v Brně o pedagogiku a dále na NIDV Brno, rovněž pedagogického zaměření. V letošním školním roce bude navíc končit studium arteterapie na Masarykově univerzitě v Brně.

Již 26. rokem učí v ZUŠ Blansko především mladší žáky, 6 let působí také na blanenském gymnáziu – jak jinak, než jako učitelka výtvarné výchovy.

A proč název „Eviny traviny“? Kreslí a maluje od malička, a to především rostlinné motivy. Absolvovala 9 samostatných výstav a několik kolektivních. Prošla si různými uměleckými obdobími – například studijní kresba rostlin, „tapety“, mlhoviny, hnědé období a teď je to dle jejích slov pokus o malbu.

O tom, jak Eva Juračková tráví své volné chvilky s malířskými potřebami, se přijďte přesvědčit od 9. ledna 2015 do Městské knihovny v Blansku. Vernisáž se uskuteční v dětském oddělení knihovny od 18 hodin.

Výstava potom potrvá do 6. února 2015 a k vidění bude v běžné provozní době knihovny.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments