Provoz v plném rozsahu od 1. 6. 2020

Milé čtenářky, milí čtenáři, návštěvníci knihovny,
máme radost, že knihovna opět funguje, že dodržujete všechna platná opatření a jste k sobě navzájem ohleduplní. Děkujeme! Vzhledem ke všeobecnému rozvolňování různých omezení jsme se rozhodli, že od pondělí 1. června bude knihovna opět fungovat bez výrazného omezení služeb.

Nadále platí stávající otevírací doba knihovny:
Po 8–12 h 13–18 h
Út zavřeno
St 8–12 h 13–15 h
Čt 8–12 h 13–15 h
Pá 8–12 h 13–18 h

Vstup do knihovny je povolen pouze s rouškou nebo zakrytými ústy a nosem.
Při vstupu na jednotlivá oddělení je nutné aplikovat na ruce dezinfekci.
Během návštěvy knihovny dodržujte bezpečné rozestupy a hygienická doporučení.
V prostorách knihovny je zákaz konzumace jídla a pití.

Nově obnovujeme tyto služby:
– Veřejný internet (pro registrované čtenáře max. 30 minut a zdarma, pro širokou veřejnost 15 minut zdarma a dalších max. 15 minut za úhradu).
– Reprografické služby – tisk, kopírování a skenování.
– Prezenční služby čítárny a studovny (max. na 60 minut, počet uživatelů bude regulován knihovníkem).

Vracení i půjčování opět probíhá na jednotlivých odděleních. Riziko přenosu koronaviru přes knihu a její povrch je prakticky nulové. Ministerstvo zdravotnictví již také zrušilo předepsanou karanténu vrácených výpůjček. Jestliže ale chcete mít opravdu jistotu, že kniha není jakkoliv infikována, nechejte vypůjčené dokumenty doma ještě den dva „odležet“.

Od 1. června se dokumenty půjčují na klasickou výpůjční dobu dle knihovního řádu, v případě jejího nedodržení se platí příslušné zpozdné.

Stále můžete využít službu ODLOŽ KNIHU – objednat si knihy prostřednictvím Vašeho čtenářského konta v online katalogu. Služba je až do odvolání poskytována ZDARMA.
Knihy je možné si objednat i telefonicky nebo e-mailem na:
– dospělé oddělení: 777 836 463, informace@mk.blansko.cz,
– dětské oddělení: 777 485 565, detske@mk.blansko.cz.
Maximálně si takto můžete objednat 5 knih. Jakmile budou knihy připraveny, budete vyzváni knihovníkem (systémem) k vyzvednutí.

Nově jsme ve spolupráci s dobrovolníky rozjeli projekt „Knihu domů“. Donášková služba je určena všem našim čtenářům starším 65 let, kteří s přihlédnutím ke svému aktuálnímu zdravotnímu stavu nemají možnost navštívit knihovnu, ale zároveň by si rádi přečetli nějakou knihu.
Objednávku knih je možné uskutečnit buď telefonicky od pondělí do pátku v čase od 8:00 do 14:00 hod. na telefonním čísle 777 836 463, nebo na emailu informace@mk.blansko.cz, případně kdykoliv přes formulář.
Služba je poskytována zdarma.
Veškeré další informace se dozvíte na samostatné stránce věnované této službě.

Od 1. června se znovu otevírají všechny naše pobočky – v městských částech i přímo v Blansku. Na pobočkách je nutné dezinfikovat si před vstupem ruce, nosit roušku, udržovat rozestupy a řídit se vnitřními předpisy příslušné budovy.
Vzhledem k ukončení smlouvy o využití prostor pro pobočku Obůrka, dochází od 1. 6. k dočasnému uzavření této pobočky.
Pobočka Dolní Lhota bude mít z důvodu umístění v budově mateřské školy přechodně změněnou otevírací dobu od 17 do 19 hodin (středa jako výpůjční den zůstává) a bude půjčovat formou “výdejního okénka” (bez přístupu čtenářů do budovy).

V případě jakýchkoliv dotazů týkajících se knihovny volejte a pište na:
516 410 101, 777 836 463 (dospělé), 778 888 214 (studovna) a 777 485 565 (dětské),
e-mail: informace@mk.blansko.cz, detske@mk.blansko.cz.
Sledujte také naše sociální sítě a webové stránky, kde budeme průběžně zveřejňovat aktuální informace týkající se provozu knihovny a opatření, která jsme přijali.Děkujeme za vaši vstřícnost a podporu.
Těšíme se na viděnou!
Tým knihovnic a knihovníků
#KnihovnaBlansko

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments