Velikonoce, svátky jara

Přijměte pozvání k nahlédnutí pod pomyslnou pokličku tradic, zvyků a obyčejů známých, opomíjených či již dávno zapomenutých řemesel, odehrávajících se v jednom z nejhezčích ročních období – na jaře.

Tradice a zvyky, které tyto knihy popisují, zná více či méně většina z nás. Zastavíme se u Velikonoc a u všeho, co k těmto svátkům patří.

Knihy od Věry Frolcové VELIKONOCE a od Marina Bestajovského LIDOVÉ OBYČEJE A NÁPADY PRO ŠIKOVNÉ RUCE (JARO) nabízejí spoustu možností pro kreativně založené lidi. Jsou výzvou pro šikovné ruce, na jejich stránkách naleznete mimo jiné návody na zdobení kraslic, pletení velikonočních pomlázek, výrobu řehtaček a velikonoční výzdobu bytu.

Seznámíte se se Svatým týdnem (Květná neděle, Zelený čtvrtek, Velký pátek, Bílá sobota, Hod boží velikonoční a Pondělí velikonoční).

Velikonoční doba přeje i dětským radovánkám, na stránkách knih je popsána řada dřívějších dětských her, koled a říkánek.

A na závěr několik klasických receptů jako je například „ velikonoční beránek“, ale i málo známé předpisy na „pučálku“ a jiné.

Věřím, že jako i já zde naleznete vše, co hledáte, a že prožijete kreativní velikonoční svátky v kruhu svých nejbližších.

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kniha na mém nočním stolku. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments