Výběr novinek z hudebního světa

Světové:

LADY GAGA – Born This Way

Jedné z nejúspěšnějších zpěvaček současnosti vychází její nové CD, na kterém pracovala téměř dva roky. Kritici se shodují na tom, že album patří k nejlepším v roce 2011.

Stejně, jako všechny dosavadní hity, i tvorba této desky patří švédskému producentovi RadOne. Zpěvačka – fenomén dnešní doby – vyprodala v listopadu minulého roku O2 arénu v Praze. Vychází jak CD, tak LP.

MOBY – Destroyed

Nové CD vychází v klasické podobě jako 1 CD, nebo v kompletu jako speciální edice s knihou, plnou fotografií, které zpěvák nafotil po celém světě v průběhu posledních let.

Studiové album vychází po 2 letech.

KATE BUSH – Director’s Cut

Britské zpěvačce vychází výjimečné album, které je výběrem toho nejlepšího ze dvou klasických alb Kate z let 1989 a 1993 („The Sensual World“ a „The Red Shoes“). Výjimečnost tvoří to, že většinu písní si zpěvačka sama upravila do zbrusu nové podoby. A i když byly písně napsány před více než 20 lety, nové úpravy z nich dělají aktuální hudební trend.

SADE – The Ultimate Collection

Nová úprava největších hitů – 29 skladeb, včetně tří nových písní a jednoho remixu skladby

The Moon In The Sky, na kterém hostuje Jay-Z. V letošním roce probíhá velké světové turné zpěvačky s nezaměnitelným hlasem.

 

České:

TATA BOJS – Ležatá osmička

Nové album je pestré jak po hudební, tak tématické stránce a vychází skupině po 4 letech od posledního „Kluci kde ste?“ Pestrá vize blízké budoucnosti, stopy minulosti i apokalypsa, písničky i o lidských vztazích a komunikaci. Maximálně písničkové album.

ČECHOMOR – Místečko

Po 6 letech vychází skupině nové CD s názvem Místečko. Producentem je skladatel a kytarista Garry Leonard, který žije v současné době v New Yorku, ale narodil se v Irsku.

Na albu je slyšet i Ewa Farna a Lenka Dusilová. Limitovaná edice obsahuje navíc DVD s koncertem skupiny na hradě Loket a píseň se skupinou Divokej Bill.

OLGA LOUNOVÁ – Rotující nebe

Talentovaná skladatelka, zpěvačka a herečka na albu zpívá ve dvou verzích svůj duet s Xindlem X – Láska v housce, který se stal superhitem. Fanoušci dobře znají z dřívějších koncertů hity „K výškám“ nebo „Volám tě“.

V Landově roadmovie Tacho hrála Olga hlavní roli.

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments