Dobrá kniha na prázdniny

Za několik dnů začne dlouho očekávaná doba, doba prázdnin, dovolených, táborů a pobytů dětí u babiček a dědečků. Doba, na kterou jsme se těšili po celý rok.

Poznat zajímavá místa naší republiky nabízí kniha LABYRINTEM TAJEMNA ANEB PRŮVODCE PO MAGICKÝCH MÍSTECH ČESKOSLOVENSKA (Paseka, 1991).

Průvodce chce být společníkem na cestách dávno minulých a neprobádaných. Vrací nás do míst neskutečně tajemných. Vedle démonologické látky jsou zde údaje o templářích, poutích, zázračných studánkách a zvláštní místo zaujímají popisy lokalit se vztahem k alchymii. Zmíněny jsou i lokální kuriozity, které se do obvyklých průvodců nevejdou.

Až budete bloudit v labyrintu krajiny i této knihy, nezapomeňte se podívat do míst, kde bydlíte.

A co tajemného najdete v Blansku a jeho okolí?

BLANSEK – hrad (Blansko)

Kamenní rytíři

Straší zde kamenní rytíři a Bílá paní, a to kvůli tajemné kletbě, stíhající všechny majitele hradu. Bílá paní byla posledním ženským potomkem prokletého rodu rytířů, kteří se po své smrti měnili ve sténající kámen. Dělo se tak vždy o půlnoci, jako připomínka vraždy, kterou spáchal krutý pán hradu na chudém poustevníkovi.

V knize najdete také pověst Černobohův sloup (Sloup) a Čertův most.

Když v podvečer sednete se svým dítětem nebo kamarády, ať v luxusním hotelu či ve stanu, nezapomeňte se vrátit do dob dětství, příběhů a pohádek . Putujte po záhadných místech. Vyprávějte a vyprávějte…

Příspěvek byl publikován v rubrice Kniha na mém nočním stolku. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments