Slavnostní zakončení soutěže Chlapec a hvězdy

Nastává pomalu ale jistě příjemně letní období.

A v pátek 17. června 2011 byl krásný skoro letní den. Byl to i den slavnostního vyhodnocení autorských prací dětí do 15 let, které se přihlásily do soutěže Chlapec a hvězdy (Literární a výtvarné soutěže ke 110. výročí narození Jaroslava Seiferta aneb Chlapec a hvězdy), kterou v březnu vyhlásila Městská knihovna Blansko.Nálada dětí i dospělých byla milá a pohodová. Mezi hosty byl přítomen také starosta města Blanska, pan Ing. Lubomír Toufar, ředitel MK Blansko, pan Mgr. Pavel Přikryl, sponzory a dárce projektu zastupoval pan Ing. Petr Kříž z nakladatelství Albatros MEDIA Praha, a. s.

Vyhodnocení proběhlo v prostorách dětského oddělení knihovny, kulturním programem slavnostní ráz podvečera podtrhli žáci Soukromé ZUŠ v Blansku se svými pedagogy.

Oceněné děti byly odměněny knižními dary, diplomem a sborníkem soutěžních prací z edice KráLiK, kterou vydává Městská knihovna Blansko.

Děti, které se neumístily na prvních třech místech, neodešly domů s prázdnou. Díky daru Papíren Brno a. s. pro další své literární i výtvarné snažení získaly kolekci sešitů s drobným dárkem.

Sladkou odměnu, kromě diplomu a sborníku, si ze setkání odnesli žáci 5. B ze ZŠ Erbenova v Blansku. Velké poděkování patří Cukrárně Severka, která dort dětem věnovala.

Po vyhlášení vítězných prací byli hosté i soutěžící pozváni do výstavní místnosti MK Blansko, kde jsou autorské dětské práce vystaveny. Je zde k vidění i fotodokumentace z knihoven a škol z průběhu komponovaných literárních pořadů, které běžely paralelně s probíhající soutěží v Blansku a blízkém regionu. K vidění je zde i mnoho zajímavostí, týkajících se osobnosti Jaroslava Seiferta. Různá vydání jeho básnických sbírek, umělecké tisky, ex-libris i vzácné vazby formátu kolibřík.

Výstava zde potrvá do 15. 7. 2011. Poté bude instalována do konce srpna 2011 v Knihovně městyse Černá Hora.

Pro přítomné v předsálí výstavní síně bylo nachystáno občerstvení; na tomto místě bych ráda poděkovala Pekárnám Blansko za jejich dar ve formě koláčků.

Domnívám se, že literární a výtvarná soutěž se seifertovským laděním se vydařila, děti se do ní s chutí zapojily a dokázaly, že mají jak fantazii, tak kreativitu i smysl pro vše krásné, co život nabízí.

Pátečním poetickým podvečerem provázeli Mgr. Jana Trubáková a Pavel Svoboda.

Těšíme se na další spolupráci a setkání při dalších projektech naší knihovny.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Mezičas soutěže, Regionální oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments