Knihovnická stezka spolupráce mezi MK Blansko a MK Velké Meziříčí

V úterý 21. června 2011 do Blanska dorazila pětičlenná návštěva z Městské knihovny Velké Meziříčí včetně její ředitelky Mgr. Ivany Vaňkové.Návštěva navazovala na setkání knihovníků MK Blansko a knihovníků profesionálních i neprofesionálních knihovníků blanenského regionu v minulém roce ve Velkém Meziříčí. Tamější knihovnice tenkrát připravily pro nás velmi pestrý a nápaditý program, tudíž – laťka byla nastavena vysoko.

Setkání velkomeziříčských knihovníků v Blansku připravilo regionální oddělení MK Blansko. Milou návštěvu jsem nejprve přivítala v prostorách regionálního oddělení na ul. K. J. Mašky č. 2, hlavní budovou MK Blansko poté provedl její ředitel Mgr. Pavel Přikryl.

Během úterního dopoledne jsme také navštívili MK Rájec-Jestřebí, kde proběhla prohlídka budovy knihovny a výstavní síně. Obě knihovnice, paní Pavla Šamonilová a paní Zdeňka Miholová, představily formou deníků a fotografických knih, ale třeba i kartonové kozenkyjako kulisy z literárního večera,svou bohatou a kreativní činnost především pro rájecké děti.

Poté jsme se přemístili do ještě novotou vonících prostor černohorské knihovny, kde nás přivítala knihovnice paní Marie Juncová. Knihovna je velmi krásně a nápaditě zařízená a vybavená. Jsou zde možnosti pro výtvarné dílny, přednášky, internetové zázemí pro veřejnost, pro výstavní činnost, ale třeba i podmínky pro dětmi tolik žádanou Noc s Andersenem aj.

Jako překvapení jsme pro hosty zorganizovali prohlídku černohorského pivovaru s degustací.

Poslední zastávkou po knihovnách blanenského regionu bylo zastavení v neprofesionální knihovně na Oboře. Tato knihovna je po několika letech od letošního května znovu otevřena pro veřejnost.

Posledním bodem programu byla plánovaná vycházka na Malý Chlum s rozhlednou, avšak počasí nám nepřálo. Takže tato procházka krásnou přírodou na pomezí Boskovické brázdy zůstává otevřena pro budoucí návštěvu.

Domnívám se – a dle pozitivních ohlasů z knihovny z Velkého Meziříčí – že byla mezi oběma knihovnickými regiony prošlapána pomyslná stezka spolupráce a přátelství.

Průvodkyní celým dnem byla Mgr. Jana Trubáková z regionálního oddělení Městské knihovny Blansko.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Regionální oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments