Peru 2011 – promítání fotografií, ochutnávka kávy, beseda o fair trade

Proč letět do Peru a nevidět Machu Picchu? Jakou má pozici narkomafie v Peru? Kupujeme si dětskou práci? Vyšší produkce bez pesticidů? Proč je fair trade férový?

Po dobu tří týdnů v červnu a červenci 2011 cestovali Stanislav Komínek ze společnosti NaZemi, fotograf Tomáš Hájek a tlumočnice Markéta Kopková v Peru po družstvech, která obchodují v rámci systému fair trade. Během expedice vedla trojice nespočet rozhovorů s managementem družstev a jejich členy – pěstiteli kakaa, kávy a cukrové třtiny. Záměrem bylo zjistit, zda fair trade opravdu pomáhá zlepšit jejich životní situaci.

„Předtím jsme prodávali kakao za nižší ceny. Až když jsme začali obchodovat v rámci fair trade, měli jsme konečně prostředky na uživení rodiny a lepší kvalitu života. A to je to, co nám dává motivaci, co nás těší, abychom měli sílu obdělávat tato pole.“

(Ramon Aguilar Rios z fairtradového družstva Naranjillo v Peru)

 

Příjďte se podívat, jak se pěstuje káva, kakao a cukrová třtina, zdarma je ochutnat a taky se dozvědět, co je to ten fair trade v pátek 25. listopadu 2011 od 18 hodin do Městské knihovny Blansko (www.facebook.com/event.php?eid=259953730710758).

Stanislav Komínek – koordinátor kampaně Fairtradeová města

NaZemi – společnost pro fair trade

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments