Novinky ze světa hudby

SVĚTOVÉ:

INXS: Very Best Of

Skvělí INXS! Jedna z nejúspěšnějších australských skupin v historii vůbec! Vznikla v roce 1977 v Sydney a vydává nyní nový výběr toho nejlepšího!Výběr obsahuje hity: „Never Tear Us Apart“, „Need You Tonight“, „Disappear“ nebo „By My Side“ a další, které nejdou zapomenout.

 

JUSTIN BIEBER: Under The Mistletoe

Americký „švihák“, který je jedním z nejlepších interpretů poslední doby, naděluje svým fanouškům první vánoční album! Najdeme zde 11 skladeb, z velké části nově zpracované vánoční singly, kterým dal Justin novou tvář a sound 21. století. Na natáčení byli pozváni i známí hosté. Na albu tak zazpívá např. Usher, kapela Boyz II Men, rapper Busta Rhymes nebo skvělá Mariah Carey, která s Justinem přezpívala její legendární vánoční hit „ All I Want For Christmas Is You“. Justin Bieber je fenomén. V sedmnácti letech má na svém kontě již 5 alb.

 

SEAL: Soul 2

Seal se vrací s druhou kolekcí klasických soulových songů Soul 2. Album slibuje navázat na velký úspěch předchozího Soul z  roku 2008. Cenami Grammy oceněný zpěvák a skladatel vydává 8. listopadu své osmé studiové album. Zde opět spojil síly s legendárním producentem Trevorem Hornem. Svůj nenapodobitelný sametový hlas připojil k atraktivní kolekci především zamilovaných soulových kousků ze 70. let, původně z repertoáru třeba Marvina Gayeho, Billa Witherse, Ala Greena, nebo Teddyho Pendergrasse.

 

HURTS: Happiness (Deluxe)

Nové elektronické duo z Manchesteru. Členy jsou: zpěvák Theo Hutchcraft a Adam Anderson (klávesy, kytara). Podle jejich vlastních slov chtějí navázat na ten nejlepší britský pop 80. let. Jejich vzory jsou Prince a Depeche Mode. Skladby jsou stavěny na dobré melodii a jednoduchém poselství, zároveň jsou ale melancholičtí s provokativní myšlenkou.

V červenci loňského roku byli Hurts uvedeni jako „Kapela dne“ na největším zpravodajském britském portálu Guardian, čímž se rychlostí blesku odstartovala jejich kariéra. Debutový singl „Better Than Love“ okamžitě atakoval všechny možné britské žebříčky, v současné době se Evropou řítí jejich hit „Wonderful Life“.

ČESKÉ:

EVA URBANOVÁ: Dvě tváře

Fenomén české i světové opery, naše operní diva vychází v jubilejní kolekci 2CD.

První CD obsahuje operní nahrávky rolí od Verdiho po Janáčka, které jsou jejímu srdci nejbližší a se kterými je ve světě spojována. Druhé CD nabízí to nejoblíbenější z výletů Evy Urbanové do žánru tzv. lehčí muziky. Tři bonusy jsou s hostujícím Karlem Gottem.

Opera a populární hudba – dva nerozlučné světy, dvě lásky Evy Urbanové!

 

MARIE ROTTROVÁ: Co mám to dám

Marie Rottrová oslaví kulaté narozeniny a od října do prosince pojede poslední velké koncertní turné po České republice i Slovensku, čímž oficiálně zakončí pódiovou kariéru.

Jedná se o obrovskou kolekci 17 alb z let 1970 – 2009 a bonusové DVD s výběrem největších hitů. Jsou to všechna řadová alba a zajímavosti v podobě anglických nahrávek, pohádek, které Marie sama vypráví, záznamů z jejího Divadélka pod věží, vánočního písničkového speciálu a nejkrásnějších duetů. Každé CD a DVD je v samostatném obalu s replikou původního titulu, doplněnou tištěnou přílohou s biografií, fotografiemi a vzpomínkou Jaroslava Wykrenta.

 

PETR KOLÁŘ: Čas nás naučí

Singl „Navzdory hříchům“ z nového alba Petra Koláře rychle stoupá tuzemskou rádiovou hitparádou. Ve 40. týdnu se umístil na 2. místě Top rádio 2011 českých i zahraničních písní.

Album Petr přes léto nahrával v Los Angeles společně s tamními špičkovými muzikanty.

V listopadu se po vydání alba vydá na akustické vánoční turné po českých a moravských městech. Producentem v pořadí čtvrtého studiového alba Petra Koláře je Carmen Rizzo, který se podílel také na nahrávkách Alanis Morissette.

 

TEREZA KERNDLOVÁ: Schody z nebe

Koncem října vychází v pořadí čtvrté studiové Terezino album. Je pojmenované podle stejnojmenného hitu „Schody z nebe“, který byl prvním singlem a je úvodní skladbou alba.

Dvanáct skladeb, včetně druhého hitu „ Přísahám“ a bonusové skladby „Já chci jen to, co chci“, z filmu „ Na vlásku“ od Walta Disneyho.

Album je celé nazpíváno v češtině a je zaměřeno na mezilidské vztahy.

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments