Peter Dvorský – In Concert – v Senior centru Blansko

Středeční odpoledne 9. listopadu 2011 patřilo v útulném prostředí Senior centra Blansko dalšímu, v pořadí již druhému, hudebnímu pořadu z cyklu „CESTY ZA POZNÁNÍM“, který pro Senior centrum připravilo hudební oddělení Městské knihovny Blansko.

Na pořadu byl tentokrát medailon k 60. výročí narození světového operního pěvce PETERA DVORSKÉHO s názvem „IN CONCERT“.

Téměř dvakrát tolik posluchačů, oproti prvnímu pilotnímu pořadu, se dozvědělo zajímavá fakta ze života a umělecké tvorby Petera Dvorského, a poté se zaposlouchalo do výběru toho nejlepšího z díla, v podání Dvorského lyrického tenoru, který se řadí mezi pět nejlepších na světě.

Zazněly tak hudební ukázky z následujícíh děl: Georges Bizet – Carmen, Giuseppe Verdi – Rigoletto a Aida, Jules Massenet – Werther, Giacomo Puccini – Manon Lescaut a Tosca a Turnadot a z dalších známějších např. Augustin Lara – Granada nebo Eduardo Di Capua – O sole mio či Stanislao Gastaldon – Musica proibita. Závěr hudebního pořadu patřil famózní skladbě Moje rodná zem Gejzy Dusíka, kterou si společně zazpívali i posluchači.

Obyvatelé Senior centra byli potěšeni krásnou hudbou. Pořad zařadilo Senior centrum do své „Školy třetího věku“, a proto byl také všem účastníkům zapsán do jejich studijních knížek.

Klienti Senior centra se rozloučili poděkování a pěkným dárkem, který pro přednášející sami vytvořili.

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments