Mladí divadelníci v knihovně

Pod záštitou Městské knihovny Blansko připravilo o. s. CIRCULUS (Divadlo Kolárka) a ZUŠ Blansko interaktivní pořad MILOŠ MACOUREK ZNÁMÝ I NEZNÁMÝ. Proběhne v pátek 16. 12. 2011 v dětském oddělení knihovny od 18 hodin. Je určen dětem i dospělým.

Český básník, spisovatel, autor divadelních i filmových scénářů Miloš Macourek je nám blízký svým humorem a fantazií. Čas ukazuje, jak je nenahraditelná jeho originální, imaginativní tvorba. Nesmazatelně se vryla do srdcí mnoha generací. Ve všeobecném povědomí žijí animované večerníčky s příběhy žáků třetí B Macha a Šebestové. Spolu s ilustracemi Adolfa Borna a osobitým přednesem Petra Nárožného jde o kongeniální souznění. Známé filmové a televizní pohádky (Dívka na koštěti, Arabela…), ke kterým napsal scénáře, oplývají laskavým humorem a kouzly.

Možná někoho překvapí, že Macourek je také tvůrcem nového specifického filmového žánru – fantastické crazy komedie (Kdo chce zabít Jesii, Což takhle dát si špenát apod.).

V roce 2012 vzpomeneme 10. výročí úmrtí tohoto skromného umělce, který rozuměl dětem a bavil dospělé.

České tvůrce je potřeba připomínat, pěstovat povědomí kulturní kontinuity a navazovat na autentickou českou tvorbu.

Pořad je koncipován jako interaktivní, hravé poučení se zpětnou vazbou. Malí i dospělí tvůrci mohou sami přispět k vytvoření atmosféry plné humoru a fantazie

Pořad uvádí Mgr. Eva Petrželová, účinkují její žáci.

 

Mgr. Eva Petrželová

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments