Jak psát bez chyb aneb i pravopis se dá naučit

Čeština je složitý jazyk, který se logicky postupem času mění. V poslední době je český jazyk atakován výrazy přicházejícími zejména z anglicky mluvících zemí. O tom, s jakými palčivými problémy je možno se v češtině setkat, pojednává nová útlá kniha zařazená do police studovny a čítárny Městské knihovny Blansko do skupiny 811.162.3 – čeština. Obsahem knihy „ Jak psát bez chyb aneb I pravopis se dá naučit“ je část výkladová, texty na procvičení a upevnění jazykových návyků, klíč i diktáty. Cílem knihy je zdokonalit se ve správných pravopisných návycích, a to formou, která nebude časově zatěžovat. Uživatel získá po jejím prostudování potřebnou jistotu při používání ústního a zejména písemného projevu.

Čeština má sice sedm pádů, časování, stupňování, rody, vzory a mnoho dalších obtížností. Každý člověk by se však měl ve svém mateřském jazyce alespoň orientovat.

Jako první vydání autorů Heleny Strakové a Františka Kalandry kniha vyšla v Akademickém nakladatelství Cerm, s. r. o. Brno a zajímavostí je, že publikaci vytiskla firma FINAL TISK, s. r. o. Olomučany.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments