Adventní zpěvánky

Středeční dopoledne 7. prosince 2011 patřilo již v pořadí druhému pořadu z projektu ZPĚVÁNKY PRO DĚTI, tentokrát s příznačným názvem ADVENTNÍ ZPĚVÁNKY.

I přes epidemii neštovic, která se nevyhnula ani dětem v Klubu Ratolest, maminky a děti na svůj hudební pořad, byť v menším množství než jindy, přišly.

Jako již tradičně děti přivítal v hudebním oddělení knihovny se slavnostní náladou a sváteční výzdobou (včetně nazdobeného stromečku) skřítek RATOLESŤÁK.

Děti a maminky se seznámily s obsahem a písněmi z knih „Hrajeme si u maminky“ a „Ten vánoční čas“ od autorky Jiřiny Rákosníkové a děti hravou formou poznávaly obrázky z těchto knih, které ilustroval Jan Kudláček.

Pověděly jsme si společně o adventním a vánočním čase a doplnily povídání o hudební doprovod z CD k oběma knihám od skupiny Hradišťan.

Děti si osvojily jednoduchou rytmiku a vyzkoušely si i hru na hudební nástroje, které na daný pořad knihovně zapůjčil Klub Ratolest. Nejvíce se jim líbila hra na triangl, bubnování na bubínek a hudební doprovod na dřevěné paličky. Na řadu přišly i malé činely a zvuk rolniček.

S dětmi jsme během pořadu vyslovovaly adventní přání v podobě nadílky sněhu a stavění sněhuláků a jaké bylo naše radostné překvapení a úžas zároveň, když jedna z maminek začala volat: „VENKU PADÁ SNÍH!“ Během chvilky malé vločky vystřídaly větší a za okny se chumelilo.

A tak do tónů písní „Bude zima, bude mráz, kam se ptáčku, kam skováš“ či „ Já bych rád k Betlému nebo „ Pásli ovce Valaši“ přišla k dětem a maminkám sněhová nadílka a ve světle plápolající svíčky a zakusujíc sladké čokoládové perníčky si každý odnášel domů vyplnění jednoho z přání.

Atmosféru přibližují přiložené fotografie.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments