Jak se rodí knížka…

To je výstižný podnázev knihy, kterou pro začínající čtenáře a jejich rodiče napsala redaktorka nakladatelství EDIKA a spisovatelka v jedné osobě paní Eva MRÁZKOVÁ.

Co všechno se děje s knihou, která jako nápad vzniká v hlavě spisovatele, než se dostane do knihkupectví? Kdo je to jazykový či odborný korektor? Co všechno najdeme v tiráži? Jak je důležitá v knize ilustrace a co všechno má na starost produkce? Na všechny tyto a spoustu dalších otázek odpovídala paní Mrázková dětem v Ráječku a Lysicích. Besedy byly organizovány 8. 3. 2012 v rámci akcí Březen měsíc čtenářů v našem regionu.

Děti se seznámily s vydavatelskou problematikou také díky reálně vytvořeným dialogům ze života současného redaktora. Těchto malých divadelních vstupů se výborně zhostily dvě pomocnice paní spisovatelky Barča a Evča, žákyně ZŠ Rájec -Jestřebí.

Na závěr si všichni zahráli na odborné korektory a hledali chybu v obrázkovém textu. Nejrychlejší a nejpozornější z dětí byl vždy odměněn knihou s podpisem autorky.

Odměnou pro zúčastněné je také sleva z ceny, kterou nakladatelství nabídlo těm, kteří si knihy z EDIKY objednají na jejich webových stránkách.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Regionální oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments