Rébusy, hádanky, básničky…

…luštění a čtení z knih spisovatelky Zuzany Pospíšilové

Pro každého, kdo rád čte, je poznání autora knih vždy velkým zážitkem.

Nejinak tomu bylo i při setkání s paní spisovatelkou Zuzanou Pospíšilovou, která píše pro předškolní děti a začínající čtenáře a přijela za námi až z Ostravy. Četla ukázky ze svých knih dětem z našeho regionu 15. a 16. března 2012 v rámci akce Březen – měsíc čtenářů.

Během těchto setkání si s ní mohli povídat čtenáři v Místní knihovně Veselice, děti z prvních tříd ZŠ v knihovně Rájec – Jestřebí a také žáci ze ZŠ Vysočany.

Na besedách se účastníci dozvěděli zajímavé informace ze zákulisí tvorby paní spisovatelky, seznámili se s nejnovějšími tituly, kterých je nyní již přes devadesát.

Ve Veselici Zuzana Pospíšilová četla ukázku z knihy Čarodějnice Eulálie a děti si odnášely čarodějnický výuční list s podpisy autorů knihy.

 

V knihách hádanek a rébusů si paní Pospíšilová krásně a vtipně hraje s češtinou. Děti se tak zábavnou formou učí pojmy, jako jsou homonyma, synonyma apod. Příběhy, které prožívají její knižní hrdinové, se stávají malým školáčkům a jsou napínavé i poučné.

Na všech místech se děti aktivně zapojily do besedy a podílely se tak na jejím programu. Za odměnu jim paní Pospíšilová trpělivě podepisovala všechny donesené knihy i památníky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Regionální oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments