Výstava obrazů Zdeňky Mlýnkové „JEN TAK“

Zdeňka Mlýnková (1973) je fotografkou a zvukařkou Českého rozhlasu Praha. V Praze žije několik let, pochází však z Blanska, kam se ráda vrací za rodinou a přáteli.

Jak sama říká: „Myslím, že člověk už od dětství tíhne k určitým koníčkům, zálibám, věcem, místům. Mě osud zavál do Prahy a pohltila tvůrčí práce, proto ráda poslouchám hudbu, fotím a v roce 1993 jsem s potěšením uvítala možnost pracovat v rozhlase, kde jsem nakonec mohla využít obě profese. A i když se život mění, jádro člověka zůstává a právě v tomto období mě začaly zajímat barvy a štětce a nápady musely ven. Moje malířská tvorba tedy není velká, ale jde o jakýsi průřez pocitů, témat a myšlenek, které můj život ovlivnily, což je příroda, sport, cestování, lidé.“

Blanenské veřejnosti se Zdeňka Mlýnková se svými obrazy představí v Městské knihovně Blansko poprvé jako samostatně vystavující autorka.

Vernisáž výstavy se uskuteční v pátek 4. května 2012 v 18 hodin. Úvodní slovo pronese Mgr. Jana Trubáková, v kulturním programu vystoupí žáci SZUŠ Blansko.

Výstava bude k vidění do pátku 1. června 2012 v obvyklých provozních hodinách knihovny.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments