Poslechové odpoledne s Václavem Neckářem

Oblíbený český zpěvák již od mládí vystupoval v dětských operních rolích v inscenacích Státního divadla Zdeňka Nejedlého v Ústí nad Labem.

V letech 1968 až 1970 byl společně s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou členem pěvecké skupiny Golden Kids (Zlatá kůzlata).

Na vrchol své slávy se Neckář dostal v 70. a 80. letech 20. století.

Zahrál si také v několika filmech, například – Ostře sledované vlaky nebo Skřivánci na niti. Největší ohlas mu přinesla role prince v hudební pohádce Šíleně smutná princezna.

V 90. letech 20. století přišel umělecký útlum. Neckář nedokázal přijít s novými alby, měl problémy se životosprávou. Roku 2002 jej postihla silná mozková mrtvice a až do roku 2011 příliš nevystupoval. Tehdy nazpíval po dlouhé době chytlavou píseň k filmu Alois Nebel s názvem Půlnoční. Ta se stala velkým vánočním hitem.

Hudební oddělení Městské knihovny Blansko zve k „Poslechovému odpoledni“ s tímto zpěvákem. Písně Václava Neckáře budeme poslouchat 7. 6. 2013 od 16, 30 hodin v hudebním oddělení knihovny.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments