Letní Zpěvánky pro děti

Horké čtvrteční dopoledne 20. června 2013 se v hudebním oddělení Městské knihovny Blansko sešlo „dětí jako smetí“, aby přivítaly léto.

Sluníčko přišli pozdravit členové blanenského občanského sdružení Všudybýlek a několik dalších maminek s dětmi. Neposedů předškolního věku jsem napočítala celkem 18.

Pro začátek z nás bylo krásné sluníčko a veliké moře.

Pověděli jsme si, že v létě jezdíme na výlety vláčkem, anebo chodíme pěšky. Všichni si vyjeli vláčkem a také vyrazili na „túru“ za doprovodu Tří čuníků od Jarka Nohavici.

Navázali jsme na naše oblíbené jednoduché tanečky jako Kolo kolo mlýnský, Pásla ovečky a Kočka leze dírou, kdy děti i dospělí prolézali pod židličkou.

Protože bylo hodně teplo a všichni už byli unavení, proběhlo rozloučení za pomoci písničky Když jde malý bobr spát. Připomněli jsme si také, co vše je potřeba udělat před tím, než si lehneme do postýlky. Nakonec všichni „žuchli“ na zem a chviličku odpočívali.

Horoucí dopoledne děti zakončily sladkým bonbonkem na cestu a těší se na podzimní část Zpěvánek, kdy si zase přijdou zaskotačit s veselými písničkami do knihovny!

Děkuji za účast a pomoc maminkám a tetám z centra Všudybýlek.

Největší dík však patří dětem za veselé chvilky!

Letní zpěvánky pro děti Letní zpěvánky pro děti Letní zpěvánky pro děti Já jsem lezla dírou Když jde malý bobr spát Kočka leze dírou Kolo-kolo mlýnský Pásla ovečky Tři čuníci Vláček

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments