Zakončení výstavní sezóny v blanenské knihovně

Městská knihovna připravila na prosinec 2013 závěrečnou výstavu šperků, knižní vazby a fotografií tří výtvarníků, kteří mají v Blansku svoji premiéru.

Eva Spotzová vystudovala souběžně učitelství na Masarykově univerzitě v Brně a „rodinný“ obor zlatník – klenotník v Turnově. Originální, moderní, veskrze ženské šperky vyrábí zhruba 10 let. Poslední dobou se ve své tvorbě věnuje řezbě do kostí se zaměřením na figurální motivy a části lidského těla.

Věra Palečková snila o studiu výtvarného umění. Její touha zůstala nenaplněná. Řízením osudu se našla v knižní vazbě. Používá ji jako komunikační prostředek k sebevyjádření, chápe ji jako příběh, odehrávající se mezi přední a zadní deskou knihy. Vnímavý čtenář ho dokáže probudit k životu.

Zdeněk Spotz, profesí výzkumný pracovník na Vysokém učení technickém v Brně, je nadaný samouk. Experimentovat začal se starým analogovým fotoaparátem po rodičích, až přešel k digitálnímu. Jeho univerzální tvorba od krajin, přes portrét, makro, fotografie reportážního charakteru z klubového hudebního prostředí se blíží grafice nebo abstraktnímu obrazu. Zachycuje prchavé okamžiky jedinečné atmosféry podtržené zajímavou světelnou kulisou.

Výstava bude zahájena vernisáží ve výstavní místnosti Městské knihovny Blansko v pátek 6. prosince 2013 v 18 hodin. Úvodní slovo přednese ředitel Městské knihovny Blansko Mgr. Pavel Přikryl, zpěvem doprovodí Dana Herzowa. Ke zhlédnutí bude do 23. 12. 2013 v provozní době knihovny.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments