Lucie „podvečera upije“

Česká hudební skupina Lucie vstoupila na hudební scénu první singlovou nahrávkou koncem 80. let 20. století. Založena však byla již v roce 1985 kytaristou Robertem Kodymem a baskytaristou Petrem (Břetislavem) Chovancem, který si říká P. B. CH. K nim se později připojuje zpěvák a bubeník David Koller.

Členové se střídají, ale v červnu 1990 vychází první deska s názvem Lucie. Za ni skupina obdržela „Zlatou desku“. Druhá deska přichází s názvem In The Sky. Lucie se stává nejoblíbenější kapelou v zemi a potvrzuje to i vítězství v české Grammy.

Následuje turné Lucie Live!, po něm se kapela na 3 roky rozchází. Po návratu úspěch stoupá a vrcholí stříbrnou pozicí v anketě Český slavík.

Za největší slávy se ale skupina v roce 2005 opět rozpadá. Letos se kapela rozhodla obnovit činnost. Fanoušci nezapomněli a zájem o ni trhá rekordy.

Poslechový pořad LUCIE z projektu Cesty za poznáním proběhne 13. 12. 2013 v 17 hodin v hudební oddělení Městské knihovny Blansko.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení, Kalendář. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments