Prof. Štědroň opět nezklamal aneb dejte si tam ten zmenšeňák, ať se vám to nerozsype!

Na pátek 21. února 2014 připravila Městská knihovna Blansko hudební besedu s odborníkem na slovo vzatým, se známým a oblíbeným muzikologem a hudebním pedagogem. Jmenovaný nemohl být nikdo jiný než prof. PhDr. MgA. Miloš Štědroň, CSc.

Přes 30 posluchačů se přišlo dozvědět něco ze života Wolfganga Amadea Mozarta a jeho – řekněme – hudebního kolegy Antonia Salieriho. Profesor Štědroň svůj odborný výklad podával (a vždy podává) tak, že i laická veřejnost je nadšená. Svědčí o tom stálý zájem o jeho přednášky a úsměv na rtech posluchačů. Mluvené slovo je doplněno ukázkami hudebními i audiovizuálními – u pátečního „Mozarta“ tomu samozřejmě nebylo jinak.

Troufám si říct, že publikum bylo uchváceno a po téměř dvou hodinách, které utekly jako voda, všichni odcházeli se spokojeným výrazem.

K profesorovým nedávným narozeninám přejeme opožděně všechno nejlepší a už teď se těšíme na jeho další návštěvu v blanenské knihovně.

Prof. Štědroň v knihovně Prof. Štědroň v knihovně Prof. Štědroň v knihovně Prof. Štědroň v knihovně Prof. Štědroň v knihovně Prof. Štědroň v knihovně Prof. Štědroň v knihovně Prof. Štědroň v knihovně

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Hudební oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments