Jarní recitační přehlídka

S probouzejícím se jarem zazněly v dětském oddělení Městské knihovny Blansko jasné dětské hlásky. Celkem 26 dětí se představilo svým známým, rodičům a kamarádům na tradiční recitační přehlídce pro žáky 1. – 3. tříd blanenských základních škol.

Letošní ročník byl bohatý na „statečné“ přednášející, protože všechny děti recitovaly hlasitě a bohatě zastoupené publikum si tak mohlo vychutnat každou báseň.

A které básničky se dnes těší dětské přízni? Výběr byl pestrý. Od klasika J. V. Sládka (Lesní studánka, Slunce) přes oblíbené autory L. Štíplovou (Ježek, U rybníka), J. Žáčka (Kolik tet mám Agáta), Z. Svěráka (Na té naší pouti) až po méně známé E. Čákiovou (Svatba) a P. Žišku (Deštník).

Odpoledne 19. března 2014 jistě všechny přítomné přesvědčilo, že poezie děti baví, a když přednášejí s nadšením, je radost ji poslouchat.

Jarní recitační přehlídka Jarní recitační přehlídka Jarní recitační přehlídka Jarní recitační přehlídka Jarní recitační přehlídka Jarní recitační přehlídka Jarní recitační přehlídka Jarní recitační přehlídka Jarní recitační přehlídka

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dětské oddělení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments